Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Alle som jobber i bibliotek og skole har vel nå hørt om Gi rom for lesing i flere år. I Nordhordland har det vært et stort prosjekt som heter Alle på nett. 41 skular og 8 bibliotek i felles katalog. Dette prosjektet er snart ved veis ende og bibliotekene har begynt å tenke på hvordan man skal få barna til å bruke katalogen mer og være delaktige i å produsere innhold. En av ideene er å lage et prosjekt som heter Teikn til ei bok; når lesne ord vert bilete. Prosjektet skal være særlig rettet inn mot gutter i 7. klasse og spørsmålet mitt blir da om gutter i den aldresgruppa leser bildebøker? Jeg tror ikke gutter leser bildebøker med mindre noen setter dem til det, fordi bildebøker = småbarn og noe så totalt ukult som småbarn finnes vel ikke for denne aldersgruppa? Nå finnes det mange(!) bildebøker som tematisk burde interessere gutter i alle aldre. Det gjelder bare å finne innfallsvinkler som kan motivere til å undersøke hva disse flate, rare bøkene inneholder. Noen som har noen tips?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: