Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Vi kjemper oss gjennom uka og så er det Thank God its Friday! Denne fredagen var det teater med banden, Lars Noren: Guttene i skyggen . To timer heftig forestilling, uten pause og hvor skulle denne pausen vært? Livet er jo uten pauser. Det var et innblikk i tilværelsen for de som har begått skrekkelige forbrytelser og deres forsøk på «forklaring» eller forståelse av hva som hendte hvorfor det ble slik. Det var en vandring mellom humor og det ytterst groteske. Banden vaklet ut og snakket frenetisk hele veien hjem, nesten som en form for debriefing. Lars Norén er kjent for å skrive drama som provoserer og som ikke lar publikum gå uberørt fra forestillingene. Det er fantastisk å oppleve dramatikk som tvinger deg til å tenke på personene som gestaltes som «virkelige». 

Også ble det lørdag og alle ideer om kreativ virksomhet forsvant i husvask, støv og MGP – jada, jeg satt der…. og passiviteten var fullstendig! Vi har nå både Viasat og BKK kanaler på TV-en og da er det selvsagt den som er raskest på tastaturet som vinner kanalvalget. Dette kanalkaoset skal avsluttes om et par måneder og det blir en lettelse – dvs. redselen for å gå glipp av noe vil bli sterkt redusert. Kanskje jeg til og med får tid til å lese flere bøker? I det siste har det bare blitt Arnt Birkedal: Gaulevik – som var en herlig leseropplevelse. Jeg ble klar over Birkedal sitt univers da jeg leste boka Valentin, etter det tilhører jeg fansen! 

Og så ble det søndag – minnekonsert for Pavarotti – og blandt mange andre synger Sting opera, akkurat det er det andre som gjør bedre, men som underholdning rett før helgen definitivt er over  er dette helt OK. I morgen venter ABM statistikken, nei, nei jeg VIL IKKE tenke på dette nå. Da heller litt mer Sting opera.

3 kommentarer om “Søndagkveld og Sting synger opera!

 1. bentebing sier:

  Arnt Birkedal fortjener alle prisene noen kan tenke på å gi ham! Det er jo ikke bare fortellingene som er supre, han har jo også noen dikt som er heilt framifrå!

  Liker

 2. Ja! Eg elskar Birkedal! Og vonar at det er han som får litteraturprisen denne gongen. Ha vart jo som du sikkert hugsar nominert ein gong!

  Liker

 3. Per Olav Kaldestad sier:

  Takk for fin påminning om den gode Arnt Birkedal!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: