Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg har fått utlevert en novelle av Göran Tunström som heter Selma Lagerlöf, det er en samtale mellom Tunström og Lagerlöf om hennes forfatterskap og ikon-status. En flott tekst der Tunstöm reflekterer over de tre bøkene i Selma´s forfatterskap som han synes er de viktigste. De som leser Lagerlöf har vel sine favoritter, men det som stanset meg i denne novellen var dette avsnittet: (Selma)

– Ser ni. En sån man, precis som alle andra människor, är värda sine brerättelser. Man måste upprätta de små, det som er smått i oss, till ett äventyr. Alla har äventyret i sig.

Det er noe å tenke på, menneskets mulighet til et eventyrlig liv eller å lære seg å se det evntyrlige i livet.  Neste gang jeg treffer naboen skal jeg tenke på eventyret som bor i henne…. En veldig kjekk tanke, tror jeg.

————————–     —————————-      ——————??????????????

I ettertankens klare lys vil jeg føye til noen ord: teksten jeg referer til er et essay hentet fra Författarnas Litteraturhistoria, det var Jofrid Karner Smith som fant ut av dette til slutt – jeg takker! Jeg har nå skjønt at slik løsaktig referering skal jeg holde meg langt unna, man er da en slags bibliotekar og noe må man jo forvente…

4 kommentarer om “Når Göran bærer Selma på ryggen til restaurant Gösta Berling

 1. Eli Frisvold sier:

  Som straff for at du ikke har klart å finne kilden er du hermed tagget 🙂
  http://elislesebabbel.blogspot.com/2010/06/ut-og-tagge-bloggere_15.html

  (Jeg veit at du har det travelt men du er selvskreven!)

  Liker

 2. Per Olav Kaldestad sier:

  Vakkert tenkt og sagt uansett!

  Liker

 3. bentebing sier:

  Rødme, rødme, det er et essay – og selv om jeg har prøvd å finne kilden, er jeg ikke i stand til det! Skal fortsette jakten!

  Liker

 4. Eli Frisvold sier:

  HVOR finner man denne novellen!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: