Publisert i litteratur

Når Göran bærer Selma på ryggen til restaurant Gösta Berling

Jeg har fått utlevert en novelle av Göran Tunström som heter Selma Lagerlöf, det er en samtale mellom Tunström og Lagerlöf om hennes forfatterskap og ikon-status. En flott tekst der Tunstöm reflekterer over de tre bøkene i Selma´s forfatterskap som han synes er de viktigste. De som leser Lagerlöf har vel sine favoritter, men det som stanset meg i denne novellen var dette avsnittet: (Selma)

– Ser ni. En sån man, precis som alle andra människor, är värda sine brerättelser. Man måste upprätta de små, det som er smått i oss, till ett äventyr. Alla har äventyret i sig.

Det er noe å tenke på, menneskets mulighet til et eventyrlig liv eller å lære seg å se det evntyrlige i livet.  Neste gang jeg treffer naboen skal jeg tenke på eventyret som bor i henne…. En veldig kjekk tanke, tror jeg.

————————–     —————————-      ——————??????????????

I ettertankens klare lys vil jeg føye til noen ord: teksten jeg referer til er et essay hentet fra Författarnas Litteraturhistoria, det var Jofrid Karner Smith som fant ut av dette til slutt – jeg takker! Jeg har nå skjønt at slik løsaktig referering skal jeg holde meg langt unna, man er da en slags bibliotekar og noe må man jo forvente…

Forfatter:

I love to read! Reading makes my small world larger, greater and more wonderfull. I live in Nordhordland near Bergen with my husband.

4 kommentarer om “Når Göran bærer Selma på ryggen til restaurant Gösta Berling

  1. Rødme, rødme, det er et essay – og selv om jeg har prøvd å finne kilden, er jeg ikke i stand til det! Skal fortsette jakten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.