Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ja, det er første dag i adventskalenderen – første dag i julemåneden og hva får folk i Sogn og Fjordane i «presang» denne dagen? Jo, mulig nedleggelse av Bokbåten! Jeg leste oppslaget fra NBF på fjesboka i går og mattheten seg innover meg. Seinere kom lysten til å skrike: NÅ MÅ DE TA SEG SAMMEN! Vi som digger Bokbåten må hekte oss sammen og protestere mot nedlegging! I dag var fylkesbiblioteksjefen i Hordaland på P2 og snakket om den mulige dominoeffekten og det er klart en fare for det, men derfor er det viktig at mange deltar både folk i Sogn og Fjordane og vi som ennå ikke er berørt. For noen år siden var Bokbåtdriften i Hordaland truet, men politikerne viste at det går an å høre på fornuftig argumentasjon og snudde i saken, dette må politikerne i Sogn og Fjordane få lov å gjøre også! Bokbåten er en viktig del av bibliotekdriften langs kysten. Den er og en kulturbærer både gjennom sin eksistens og ved å bringe med seg kulturprogram ut til folk der de bor. Vi har et Leseår, vi skal ha flere år med Leseløft, bibliotekenes bidrag skal være en del av dette – er svaret å legge ned et slikt tilbud? Har det vært vesentlig ned gang i bruken av tilbudet? I Hordaland er Bokbåten mer populær enn noen gang iflg. fylkesbiblioteksjefen. Hva skal innbyggerne få i stedet? Ved å legge ned Bokbåten sparer man seg til fant! Det er lurt å snu, i tide!

En kommentar om “Første dag i adventskalenderen

  1. Lillian sier:

    Å, nei! Dei kan jo ikkje leggje ned bokbåten! Det er eit av dei beste minna eg har frå barneskulen. Dei få gongane vi fekk gå ned til kaien og gå ombord i ein båt full av bøker! To av mine favoritting samla i eitt. Bøker og båt! Hugser det var fantastisk, og litt skummelt å leite seg gjennom hyllene etter den eine spesielle boka eg skulle få låne av bokbåten!
    NEI TIL NEDLEGGJING AV BOKBÅTEN!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: