Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Noen av våre lånere har spurt om biblioteket kan ha høytlesing for barn lørdag formiddag. Jeg har i grunnen avvist tanken fordi vi ikke har personale til å gjøre dette, men de som ønsker dette tilbudet har også meldt seg som frivillige! Vi på biblioteket har annonsert et par ganger, snakket med folk vi har fått tips om og slik prøvd å verve deltakere. Vi trenger åtte høytlesere, men med de fem første klare til innsats, skal vi nå begynne på lørdag. Vi hadde et lite møte i går for å snakke om opplegget, sette opp lesedatoer for hver enkelt og slike praktiske ting. Det er personer som har lest mye for sine egne og andres barn som har meldt seg. Noen av dem leser nå for sine barnebarn og det var tydelig at gleden ved å dele en bok bare fortsetter og fortsetter. Hovedmålgruppa for lesingen er tre – fire åringene, men de som vil kan komme. Det skal leses eventyr og en kapittelbok – og nå vrir jeg hjernen for å tenke ut en som passer for aldersgruppa. Noen som har et tips?

Siste gang jeg leste for den yngste sønnen min satt vi på toget fra Tyskland til Danmark. Vi hadde mange timer foran oss, gutten var fjorten år, litt slapp etter flere dager på reise og gadd ikke lese selv. Så satt vi der i kupeen, den første Harry Potter-boken var i sekken og jeg må innrømme at jeg selv var ganske gira på å lese den. Det var ingen andre norske i kupeen slo vi fast, så mor satte i gang. Det rare som skjedde var at småpraten stilnet, roen senket seg og det var bare norske leseord som fløt omkring. Det er sikkert mange som har slike gode lesestunder å se tilbake på og det motiverer meg til å fortsette å lese høyt også når lesemottakeren utmerket godt kan lese selv.

3 kommentarer om “Høytlesing på biblioteket

 1. bentebing sier:

  Ja, de er fine, men kanskje for litt større barn enn de vi hittil har sett på høytlesingstunden til nå. De to gangene vi har hatt høytlesing så har det vært to og treåringer og de er mer på Janosh og hans verden. Men jeg noterer alle forslag med takk!

  Liker

 2. Linn sier:

  Hva med bøkene om Frida av Mari Sager?

  Liker

 3. Så flott at dere får frivillige til å lese fast på biblioteket, kanskje jeg skal foreslå det her i Sandefjord også, men her er det fast eventyrstund en gang i uken, flott opplegg. Men ren høytlesning er fint, fin historie du avsluttet med.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: