Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

For en uke siden var jeg på lansering av den nye barnediktboka Sølvbåt og stjernevind som Mangschou har gitt ut. Det er en antologi med fjorten lyrikere som for første gang skriver nye dikt for barn, samt fem illustratører som hver har fått i oppdrag å illustrere hver sin del av boka. Det er flott at forlaget har våget seg utpå med en så påkostet og vakker bok, for det er ikke mange diktbøker for barn som blir publisert pr. år. At forlag og redaktører har valgt å la det visuelle være en gjennomgående linje i hele boka er også et spennende og interessant grep. Det må jo sies at de to erfarne redaktørene Hanne Bramness og Per Olav Kaldestad står bak denne boka og de har nok hatt et fast grep på hele prosessen. Begge har en solid egen produksjon og Bramness driver også Nordsjøforlaget som har mye spennede og by på. Hva finner vi så inne i boka? Dikt av Catrine Grøndal, illustrert av Inger Lise Belsvik ( og alle som trodde hun bare kunne illustrere på nynorsk ble gledelig overrasket) – Kjartan Hatløy varter opp med tankevekkende, observerende dikt og Hilde Myklebust lager ordbilder som bare spretter framfor øynene mine samt de elleve andre som jeg bar såvidt har begynt å kikke på. Illustratørene som gjør denne boka så vakker er ved siden av Belsvik, Øyvind Torseter, Akin Düzakin, Harald Nordberg og Hilde Kramer. Dette er en bok til å nyte og lese etter innfallsmetoden, litt her og litt der.  Den passer for alle som kan lese, for her finnes det enkle og nakne og det store og forunderlige – en ren nytelse!

Terje Dragseth har skrevet dette: Kven bankar på?/ Det er berre meg/ Kva vil du?/ Ingenting/ Kvifor?/ Eg likar deg.

Et kort lite dikt som i all sin enkelhet er stort og viktig. Hvem hadde ikke blir helt mør i toppen om noen sendte det på et lite kort? Jeg sier ikke mer enn løp og kjøp eller lån på biblioteket.

Per Olav Kaldestad og Inger Lise Belsvik i samtale under lanseringen

En kommentar om “Sølvbåt og stjernevind

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: