Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det hoyeste kortetKagge forlag sendte meg Det høyeste kortet av Marco Malvaldi. På forsiden hadde boka fått et lite merke som sier : Kosekrim fra Toscana, så da jeg trengte en pause tok jeg boka med meg på sofaen og begynte å lese. Etter en litt treg start var jeg solgt, for  forfatteren inviterer til en badeby og en bar som Massimo driver. En bar som til tross for modernisering og cool design er tilholdstedet for fire pensjonister som hver dag kommer innom og spiller kort, snakker om alt og ingenting, herunder helseproblemer og de løser forbrytelser.

Mysteriet er denne gangen er salget av en stor eiendom, med en spesiell klausul, en plutselig død og et selvmord. Når de fire pensjonistene begynner å nøste opp i dette, blir Massimo med sin intuisjon og evne til å assosiere og fundere, trukket inn i etterforskningen.  Massimo har en super leilighet, han elsker alt ved den, beliggenheten, rommene, hagen og utsikten, men han har en nabo som gjør det nesten uutholdelig å bo der. Damen i naboleiligheten steker alt hun kommer over i osende, gammel olje, fra tidlig om morgenen til seint på kvelden. Stanken holder på å drive Massiomo til desperate handlinger og når han på grunn av et beinbrudd må ligge på sykehus en ukes tid, ser han sitt snitt til å gjøre naboen et utspekulert pek. Det kan ikke avsløres her, men må leses og håper jeg den som leser, ler like godt som jeg gjorde.

Det er en ganske laidback krim dette, ikke store og skumle hendelser for verken leser eller personene som løser mysteriet. Det er møtet med Massimo som gjør susen og det vil si at jeg fortsetter å lese og ja, kose meg.

4 kommentarer om “Det høyeste kortet

 1. bentebing sier:

  Takk for kommentar! Ja, den er så kjekk å lese at jeg nesten lurer på om jeg skal lese den en gang til, for jeg leste temmelig fort…

  Liker

 2. bentebing sier:

  Ja, enig! Dette tror jeg kunne være en serie som hadde fått mange lesere. Takk for kommentar:-)

  Liker

 3. Denne leste jeg i sommer og syntes det var en fin kosekrim:-) Litt dumt at de ikke oversatte de tre første bøkene i serien også…

  Liker

 4. Anita Ness sier:

  Høres ut som en skikkelig kosebok ja.:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: