Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

mDrommegjengeren-STORKagge forlag sendte denne boka til meg for lenge siden og flere bokbloggere bl.a. Knirk har skrevet utførlig om den. Jeg har hatt diverse leseprosjekt som måtte gjennomføres før denne boka kunne leses, men da jeg først kom igang ble jeg fasinert og ganske betatt, ganske lenge. Først må jeg si at jeg har vært en rimelig ihuga fantasyleser tidligere, men plutselig fikk jeg så nok at jeg ikke orket flere «dark ages», trollmenn, sterke personer og magiske hendelser. Da jeg leste om denne boken tenkte jeg at her er det noe nytt og det er det delvis. Jeg ble betatt av det visuelle språket, og verdenen som forfatteren bygger opp av klarsynte, mimeherrer, voktere, beinslitere og summere. Samantha Shannon tegner opp for meg hovedpersonen Paige Mahoney på 19 år, et fremmedartet London, Dublin og Molly Mahloy, Oxford i ruiner og personer som blir glimtvis levende. Historien er satt til 2059 et samfunn under sterk kontroll. Vår hovedperson Paige opprinnelig fra Irland, men på grunn av uroligheter flyttet hun og faren til London hvor hun jobber i underverdenen som en slags hacker. Paige er drømmegjenger, en svært sjelden type klarsynt og på den måten verdifull både for den ene og den andre. Hun kan «se» inn i andre mennesker sitt drømmeskap og hente ut viktig informasjon for sin leder Jaxon. Paige blir arrestert av vesner fra en annen verden som trenger å benytte seg av de klarsyntes evner for å ta makten i samfunnet.

Jeg ble hekta, tok boka med meg over alt og var totalt oppslukt til omtrent midt i boka, da hadde jeg fått nok av merkelige vesner og navn som jeg ikke klarte å holde styr på. Dessuten ble det mye slossing, slag og spark – og jeg tenkte at dette var igrunnen litt i overkant ( her må det nevnes at jeg er en ekstrempingle når det gjelder beskrivelse av vold).  Men jeg siden jeg tenkte å snakke om boka til noen kolleger, måtte jeg fortsette og sannelig boka tok seg sterkt opp på slutten! Ibby Norge som reiser på turne og kurser bibliotekarer og lærere om Årets bøker omtalte denne boka som fin bok for hardcore fantasyleser og det er jeg nok enig i. Boka var for meg en ny inngang til fantasysjangeren. Forfatteren har meldt at det kommer flere bøker av The Bone season, er ikke det litt dristig? Jaja, vi får se, selv med noen betenkeligheter er jeg klar for å lese mer, for det er en spennende historie.

3 kommentarer om “Drømmegjengeren

 1. Lesehesten sier:

  Jeg har nylig også lest denne. Jeg liker sjangeren, men denne boken tok litt tid å komme inn i – det var så mye «nytt» og jeg måtte google en del ord i starten for å henge med (leste den på engelsk). Men jeg kommer nok absolutt til å lese oppfølgeren. Er spent på å se hvor Shannon går videre fra dette 😉

  Liker

 2. bentebing sier:

  Hadde det bare ikke vært så sant… (ekstrempingle). Jeg håper også at forfatteren våger å roe ned litt og utvikle karkaterene sine, da skal jeg med glede lese mer. Du har rett i at dette er en pageturner – det liker jeg! Takk for kommentar:-)

  Liker

 3. Lise sier:

  Ekstrempingle! Bra ord.
  Ser ut som om vi har ganske lik oppfatning av boka. Jeg håper at neste bok i serien blir bedre – har litt trua. Vi får se.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: