Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Siste uke ga oss Neptunseminaret 2009. Innlederen sa at alt som gjøres to ganger etter hverandre i Bergen er en tradisjon og dermed også Neptunseminaret. Jeg synes seminar er flotte greier! Man kommer seg ut av biblioteket, man får snakke med kolleger og forhåpentligvis får en ved siden av altfor mye til lunsj og overveldende mange kopper med kaffe, også noe mer informasjon, ja til og med kunnskap! Jeg hadde stor sans for Alexander Johannesen som snakket om biblioteket som stedet hvor informasjon blir kunnskap. Men som også omtalte biblioteket som en tilstand av å være i overgangsalderen(!), problemer med rekrutteringen, marc som rigid og lite egnet til dagens behov.  Han hadde ikke noe konkret å sette i stedet, men man kan jo tenke tanken på andre varianter. Behovet for å bytte ut Melville har jo blitt luftet av Thomas Brevik og andre. Ved siden av millioner av om og men, så hanlder dette om at noen må gjøre det. Noen må fine tid, penger, kunnskap og kraften det krever for å utvikle noe annet. Og hvem skal være noen?

Et absolutt høydepunkt var å høre Jill Walker Rettberg  snakke om Gutenberg parentesen, fasinerende å tenke på om vi nå vender tilbake til fellesfortellingene og vekk fra det autonome verket – eller begge deler? Et skikkelig – JA TAKK!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: