Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

nedlagteSilke forlag sendte meg denne boken, tenk det! Særlig etter at jeg bortimot slaktet den første boken til Karin Bjørset Persen. Denne gangen leste jeg etterordet først, så på det sprudlende, overskudds brudebilde på baksiden og gikk inn i et mildere modus, kan vi si det slik? Eller er det sånn at denne boken faktisk er bedre? I bok nummer to om damene fra Bjørkvik i Finnmark, er det faktisk mer ro over forløpet og selv om ingen ligger på latsiden, er det ikke en så hesblesende og oppjaget stil som første bok. Nå er det slik at mine venninner som har lest boken, har vært begeistret og det sier vel bare noe om at det finnes en leser til alle bøker. Det begynner med at Trude, trønderjenta mellom dem skal gifte seg og klubbens damer skal være brudepiker. Jeg som ofte morer meg med å se «Say yes to the dress» har fått et visst innblikk i bridezillas gjennom dette programmet og Trude har et snev av «sykja». Hennes «tilstand» blir raskt overskygget av at det blir kjent at skolen og barnehagen i Bjørkvik skal legges ned. Når slike sentrale enheter forsvinner vil alt annet i bygda også bli borte etter kort tid. Hovedpersonen Magnhild og hennes tapre venninner samler krefter og møter opp på ordførerens kontor. De snoker i e-poster og hemmelige skriv og ved hjelp av Helenes journalist-kjæreste får de vite at her er det hestehandling i kretser man ikke skulle tro slikt om.

Det er fine miljøbeskrivelser i boka, det er stemning når Mari Boine har konsert utendørs og når konserten til Claudia Scott nærmest blir kuppet leser jeg nesten med øgene på stilker, som de sier her. Bok til ettertanke? Nope. Bok til avslapping? Jepp!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: