Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Leserne i BrokenGyldendal sendte ut nyhetsbrev om bl.a. denne boka og som ivrig leser av nyhetsbrevene, fikk jeg en uimotståelig lyst til å lese den. Forlaget sendte boka til meg på forespørsel og der satt jeg med en bok som på forsiden har blurber som » …regn med åtte timer nonstop i lenestolen» og «årets boksnakkis». Hm, åtte timer nonstop i lenestolen… slike advarsler er ikke bare av det gode, for når har man tid til å bli så hekta, ja hvis man blir det da? – Og om jeg ikke blir hekta? – er det en nedtur da? Påsken kom og gikk og det gjorde gjestene og, så da skulle tiden være inne til lesing.

Katarina Bivald debuterer med denne boka om den 28-årige Sara fra Haninge utenfor Stockholm og den 65-årige Amy Harris fra Boken Wheel i Iowa. Sara og Amy brevveksler, begge elsker bøker og Amy inivterer Sara på besøk. Sara har lenge jobbet i bokhandel, men når denne legges ned er hun plutselig uten jobb og fri til å reise. Når hun kommer til Broken Wheel har Amy nettopp dødd, men Amy har gjort det klart for sine venner og innbyggerne i byen at de må ta godt imot Sara og passe på at hun trives. Sara har hele livet hatt sine beste venner i bøkene, nå får hun venner i det virkelige livet og vi får et innblikk i mange menneskers liv i den vesle byen. Hun bor i Amys hus og huset er fullt av bøker! Sara bestemmer seg for å åpne en bokhandel og selge Amys bøker og gjennom sine gode kunnskaper og leseropplevelser får innbyggerne i byen et nytt «landemerke». Etter et par måneder går visumet til Sara ut og hun må vende tilbake til Sverige, men nå er det her hun føler seg hjemme og hun vil helst bli. Det er da innbyggerne i Broken Wheel slår seg sammen og pønsker ut en vill ide. Hovedpersonen Sara var ikke den som fanget min største interesse, det var heller flere av bipersonene som med hjelp av Sara riktig nok, får nye impulser og våger å ta nye steg til et mer spennende liv.

Det er en koselig bok og forfatteren har klart å formidle gleden ved å lese, men dette er ikke en bok jeg vil huske. Det er skrevet flere bøker om gleden ved å lese, og lese god litteratur og hva det gjør med mennesker som oppdager dette, men jeg vil nok ikke trekke denne fram som en av de store leseropplevelsene i den kategorien. Jeg satt ikke åtte timer nonstop å leste, men det er en lettlest bok, lett å like og anbefale til de som skal ha en pause i hverdagen eller en bok til helgen. … og selv om jeg ikke satt nonstop, så var det ikke en nedtur, langt i fra!

2 kommentarer om “Leserne i Broken Wheel anbefaler

  1. bentebing sier:

    Når du har fått den av din kjære sønn kan du umulig bytte den! Ta den for det den er: lettlest uten noen overraskelser – bare til å slappe helt av med:-) – og jeg fniste et par ganger (må si det)

    Liker

  2. Eli Frisvold sier:

    Fikk boka av sønnen til bursdagen min. Han pleier å få en ansatt i bokhandelen til å hjelpe ham når han skal kjøpe bøker til ho mor. (Skulle likt å være flue på veggen da!) Ikke noe jeg vill valgt selv jeg heller, men har jeg hjerte til å bytte den?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: