Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bilderesultat for mammut

Mm – nå er den her – katalogen over Mammutsalget. Da jeg arbeidet på biblioteket var denne katalogen fast pauseinnslag i mange dager. Vi bladde oss igjennom, krysset av, satte spørsmålstegn og sjekket katalogen. For nå var tiden inne til å bestille det vi ikke hadde hatt økonomi til tidligere, gjenkjøp av bøker som noen lånere hadde lagt sin elsk på og som var enten lest i filler eller bare blitt hjemme hos noen. Vi skrev lange lister og så var det sjefens bitre plikt å skjære ned på listene, luke ut det som ikke var heeelt nødvendig. Innimellom var det selvsagt noen som klarte å skrike seg til en bok eller to som det var umulig å leve uten, jaja…

I år sitter jeg alene på hjemmekontoret og gransker katalogen fordi jeg har blitt invitert til å være med på den store #mammutjakten. Jeg jakter på den ultimate mammuten for meg og mine hyller. Her er det mange fristelser og jeg som egentlig ikke har plass til eller bør ha flere bøker i heimen – i hvertfall ikke før jeg har hatt en kraftig utrenskning…

Når det er sagt – så er det noen alvorlige mangler i min bokhylle: for eksempel Leo Tolstoj: Krig og fred, som nå finnes i samleutgave på dette salget. Et opplagt må ha! Og har du sett: der er Miguel de Cervantes: Don Quijote – denne har jeg lest, men boka har forduftet og dette er en ny oversettelse, enda en må ha. Og så oppdager jeg at – endelig: her er Jules Verne: En verdensomseiling under havet. Knall, denne går også inn på ønskelista.

Hvorfor disse bøkene? Dette er klassikere, det er bøker som tåler å bli lest mange ganger og de vil på hver sin måte fylle hull i min boksamling.

Det er alltid et eller annet tilbud på bøker, men det som er unikt med mammutsalget er at bøkene er tatt ut av hyllene, de ligger stablet på bord og vi som ikke kan få nok av bøker kan snuse omkring og finne skatter, bli fristet – eller kanskje heller la seg friste – det er lov det, av og til?

3 kommentarer om “Mammutsalget 2017

  1. bentebing sier:

    Takk skal du ha Rose-Marie, jeg brukte dine tidligere innlegg om Mammutsalget som inspirasjon og litt «how to…»

    Liker

  2. Rose-Marie sier:

    Herlig innlegg, Bente! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: