Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Snokeboka har følgende undertittel: En forbløffende ballade om alt det folk kan skjule bak en kjedelig fasade. Denne tittelen setter både stemning og tempo i boken og vi aner at her kan det bli liv og moro. Hvem har ikke gått inn i en full heis, sett på alle de pene menneskene som står der og så latt fantasien rulle? Det kan bli mange ville og fantastiske tanker av slikt. Det er det Lisa Aisato har gjort i denne boken her. Hun har en liten spion som forteller om heispassasjerenes liv og avslører deres dypeste hemmeligheter. Hver person får sitt oppslag som forteller hvem de er i sitt mer ufriserte liv og nederst på siden ser vi et lite bilde av hvordan de ser ut i heisen, dvs i sin mest strigla utgave. Vi får ikke vite hvem eller hva spionen er før helt på slutten, men da blir også en hemmelighet om forfatteren også avslørt.

Teksten er lettbeint rim som ikke alltid er like stødig, men tegningene bærer fortellingen og vel så det. Det er mye å se og snakke om her for det er mange detaljer og ting å forundre seg over. Aisato lager fantastisk delikate, detaljerte og fortellende bilder, slik at mye er sagt allerede i illustrasjonene og det kunne kanskje være nok? Jeg kan tenke meg at både små og store vil fryde seg over denne boken.

5 kommentarer om “Snokeboka

 1. bentebing sier:

  Min favoritt er Odd er et egg. Jeg så filmen i Stavanger i fjor og den var bare helt vidunderlig! Takk for kommentar!

  Liker

 2. Elida sier:

  Eg er og Aisato-frelst, og min favoritt er «Mine to oldemødre». «Snokeboka» er bra, og eg er enig med både deg og Tine at litt større barn kan ha utbytte av denne boka 🙂

  Liker

 3. bentebing sier:

  Lisa Aisato er en flott illustratør og mange av bøkene hennes er supernydelige. Jeg synes nok ikke denne er blant de beste fordi det ikke er en samlende historie, men mer enkelt bilder – det er vel bare to oppslag som henger litt sammen. Når det gjelder målgruppe så tenker jeg at 5 åringene vil være mer begeistret for denne enn tre-fireåringene og det handler jo mye om understatementet som ligger i tekst og bilde. Jeg koste meg med boken og tror at lesing en til en eller en liten gruppe må være midt i blinken. Takk for kommentar!

  Liker

 4. Tine sier:

  Denne likte jeg også veldig godt, men så er jeg litt frelst på Aisato allerede. Leste boken for mine små i barnehagen, og de var nok litt for ung eller litt for mange i gruppen jeg leste for.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: