Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Dyrehagedetektivene er en ny serie utgitt av Aschehoug. Det er journalist og forfatter Mona Grivi Norman og illustratør Isabell Martinsen som står bak dette som skal bli en serie fra Lindegård dyrehage med barna Hanna og Theo som løser mysterier etter hvert som de dukker opp. I første bok blir vi presentert for hovedpersonene i boka; Hanna og faren hennes, Tom Tømmerbakke og Theo (Theodor) og moren hans, Marisol Gonzalez. Tom er dyrlege og Marisol er direktør i dyrehagen.

I dyrehagen har de nettopp fått en forlatt hvit løveunge og Hanna og Theo er veldig opptatt av denne. De passer på at den får mat og varme og de bestemmer seg for å kalle henne Elsa. En hvit løve er svært sjelden og ikke minst verdifull, slik at alle må passe på å låse dørene når de går fra Elsa sitt bur. En dag er Elsa borte og Hanna vet at hun låste døren til buret hennes. Det kommer sirkus til byen og det skjer forskjellige uhell for de ansatte, slik at her er det flere som kan mistenkes for å ha bortført Elsa. Hun er dessuten liten og trenger mat svært ofte for å overleve, så her trenger de å handle raskt! Hanna og Theo tar saken og tenker seg godt om hvem som kan ha tatt Elsa, det må være noen med nøkkel, men hvem?

Det er spennende, Hanna og Theo må tenke seg godt om og de må undersøke motivene til de som kan være involvert. Boka er på 90 sider, så her kan man ikke akkurat gå i dybden, men for en fersk leser er nok dette utfordrende nok. Bak i boka er det faktaopplysninger om hvite løver, dette øker verdien av boka etter mitt syn. Illustrasjonene er som tegneserier, det er tegninger på alle sidene, noe som gjør lesingen enklere og hjelper til å holde farten oppe. Boka er på bokmål og vil fungere bra som megdetrening for unge lesere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: