Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Fluktruten er tredje bok i serien om Flovent og Thorson skrevet av Arnaldur Indridason. Handlingen i denne boken starter i København. Osvaldur som studerer medisin skal reise til Pestamo for å møte kjæresten sin og så reise med båt hjem til Island. Kjæresten Karolina venter på ham i Pestamo, men Osvaldur kommer ikke. Båten går og hun må reise uten ham. På båten møter hun Manfred som hun har hatt et forhold til. Hun tenker med skam på at hun var utro overfor Osvaldur og aldri fikk gjort opp saken. Nå prøver Manfred å gjenoppta forholdet, men Karolina har fått nok av ham. Hun møter en annen medisinerstudent som kjente Osvaldur og han en en god støtte når overfarten blir mer dramatisk enn de hadde blitt forespeilet. Før de kommer til Island forsvinner studenten hun snakket med og alle tror han har falt over bord, men på grunn av forholdene i Nordsjøen må de bare reise videre. De kommer til Island, Karolina bor hos mosteren og prøver å finne forfeste etter alt som har skjedd. Flovent og Thorson må løse en sak der en ung mann i militær uniform har blitt brutalt mishandlet og drept. Det viser seg at den unge mannen ikke er med  i de amerikanske eller engelske styrkene som er på Island, men en sivilist som har fått tak i en uniform. Han har hatt kontakter med soldatene som er stasjonert på Island og under etterforskningen kommer Thorson i kontakt med farlige krefter som vil gjøre alt for å sette ham ut av spill. Flovent får også en annen sak, en mann blir funnet druknet i sjøen. Han har vært etterlyst av kona i noen uker, men når han blir funnet viser det seg at han har fått en injeksjon med et stoff som har lammet ham og han har dødd en langsom og pinefull død. Kona er sykepleier, er det hun som har gjort det?

Nok en spennende og medrivende krim fra Arnaldur Indridason! Denne gangen er det flere fortellere i boken, noe som gjorde lesingen litt forvirrende som Tine skriver i sin omtale, men etter noen linjer i hvert kapittel var jeg helt med igjen. Når det er flere fortellere oppstår det en annen stemning i boka, jeg heiet på Karolina helt til jeg oppdaget hva hun hadde tenkt å gjøre og jeg følte med Thorson som strevde med å stå med ett bein i hver leir, den militære og den islandske. Flovent blir på mange måter den stabile som trekker linjene sammen og beholder roen tilsynelatende. Islandsk krim – helt topp!

Andre som også har skrevet om boka er Tine og  Astrid Terese 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: