Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det kom en pakke i posten og med to barn på besøk på 14 måneder og 6 år ble den umiddelbart åpnet og der lå Ungene i Dyreparken! Etter en liten instruksjon om å:  bla forsiktig i boka !  ble den båret rundt av hun på 14 måneder, mens hun på 6 forlangte lesing. Når boka ikke ble lest, ble den fraktet hit og dit og svært motvillig levert fra seg ved sengetid. Det tok noen dager før jeg fikk lest boka, for den var stort sett opptatt av andre…

Agnes-Margrethe Bjorvand  har skrevet boka om dyreungene i Dyreparken i Kristiansand. Det er et utvalg på 13 dyr som er med og de blir omtalt over to dobbeltoppslag. Det er mange flotte fotografier av dyreungen, samt når dyret er voksent, ofte satt inn i relasjon til sin familie. Hvert dyr får en kort presentasjon i det første oppslaget og i små faktabokser får vi vite hva de spiser, hvor mye de sover og hvordan de leker. Vi får og vite hvor mye omtrent en unge veier når den er født, dette førte til noen undrende tanker her hos oss. På det andre oppslaget får vi vite noe om : Når jeg slir stor… der er det også en boks som heter Kjekt å vite – altså litt funfacts.

Det er de mest kjente dyrene som er med i boken slik som løve, giraff, sjimpanse (selvsagt) , orangutang, ulv og gaupe. Men det er også ekornape og kongesnok og den absolutt favoritten hos oss – flodsvinet! Her faller boka åpen helt av seg selv…

Teksten er lett å lese med stor skrift slik at et barn som har knekt lesekoden fint klarer å lese oppslagene. Faktaene som blir presentert er slik at en nysgjerrig og frisk hjerne husker det meste etter et par lesinger. Formatet på boka er stort og kvadratisk slik at flere kan lese samtidig. Jeg kan tenke meg at de som har vært i Dyreparken vil kjenne igjen dyrene og glede seg over gjensynet. De som ikke har den bakgrunnen vil uansett ha glede av boken for her er det kunnskap å finne på en lett tilgjengelig måte. Anbefales! Boka er utgitt av Vigmostad & Bjørke.

2 kommentarer om “Ungene i Dyreparken

  1. bentebing sier:

    Ja, du har helt rett, den er kjempefin og ungene her var helt betatt! Fine bilder og passe lang tekst. Takk for kommentar!

    Liker

  2. Elida sier:

    Så fin anmeldelse! Eg kikka såvidt i boka i dyreparken tidlegare i veka og konkluderte med at det er ei fin bok.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: