Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ville greier om dyr og natur og sånt er en stor bok om naturen vi har omkring oss i nærmiljøet og om naturen rundt omkring på kloden vår. Det er Ole Mathismoen, forfatter og Jenny Jordahl, illustratør som sammen har laget denne boka. Boka er som en stor tegneserie med illustrerte sider og sider med punktvis informasjon om de ulike temaene. Det er en overveldende (!) mengde informasjon her, men temainndelingen gjør dette likevel håndterlig og man kan fordype seg i sine særinteresser. Vi får høre om overtro i naturen altså om ulike naturfenomener som tidligere var knyttet til spesielle hendelser, for eksempel kattuglene sine rop som tidligere var et varsel om død. Eller narhvalenstann som ble brukt som bevis på at det finnes enhjørninger (s.25) . Vi får et oppslag om størst og minst, vi får vite om hvilke dyr som lever på havbunnen, om snyltere og blindpassasjerer. Her er det som sagt masse å fordype seg i. Dette er ikke en bok man leser fra perm til perm i løpet av noen dager, men det er en bok det er kjekt å bla i, lese et kapittel eller ta en quiz. Selv om boka ser ut som en tegneserie og tildels er det, er det også mye tekst i boka. Mange av illustrasjonene er utstyrt med en snakkeboble som gir faktaopplysninger om dyret eller insektet. Dette er kjempeflott for faktasøkeren og for den uerfarne leseren som skal streve seg gjennom en tekst. Det er noen oppslag med oppgaven Finn 15 feil, og med svaret nederst på siden, skrevet oppned selvsagt. Disse sidene gir leseren et hvilerom fra alt som foregår på sidene, for selv om det er lett å finne mange feil, så kreves det litt å finne femten. Illustrasjonene er klare og ikke minst nøyaktige slik at det skal være mulig å kjenne igjen dyrene i det virkelige livet.

Dette er en flott og inviterende bok, du får umiddelbart lyst til å sette deg ned å bla deg gjennom boka. Jeg savner imidlertid en innholdsfortegnelse siden jeg oppfatter denne som en «bla og lese litt her og der»- bok og da hadde dette vært greit å ha. Bortsett fra det, en inspirerende og flott bok, der forfatter og illustratør fortjener stor honnør for innsatsen! Boka er utgitt av Ena forlag, jeg fikk den som leseeksemplar.

En kommentar om “Ville greier; om dyr og natur og sånt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: