Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er nesten overveldende å begynne å bla og lese i Eli Hovdenak sine bildebøker. I år har hun laget Se verden; en billett til hver. I denne boka treffer vi igjen Bertil og Bettina som vil se verden, men for å kunne reise må de ha en koffert. Naboen har koffert, den tar de. Naboen synes ikke noe om det, men Bertil er mer opptatt av å finne båten. Hvordan kan man finne den når den ikke står avmerket på kartet? Da er det bare å finne folk med koffert. De vandrer rundt i byen, ser på turistene og finner endelig en kø med folk med koffert. De kommer ombord, men det hender noe med kommunikasjonen mellom mannskapet på land og mannskapet på båten, så avgangen blir ikke helt enkel. En hval svømmer tett forbi og flere av pasassjerene går i vannet, da er det flott å ha en koffert som man kan seile i.

Det er en begivenhetsrik reise, både for Bertil og Bettina og oss som lesere. Det er mye som skjer på hver side slik at dette blir en bok man må lese mange ganger for å få med seg alt. Her er det mange vittige replikker og betraktninger, slik at både voksenleseren og barneleseren får hver sin skikkelige dose med fnis og latter. Illustrasjonene har mange fine elementer og Hovdenak er gjenkjennelig baåde i form og farge. Det er en nytelse å studere bildene, figurer og fargebruk. Det er bare å skaffe seg denne, folkens. Anbefales! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: