Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Line Wiel har laget denne abc-boka som heter Dino ABC – lær bokstavene med dinosaurer og andre forhistoriske dyr For oss som kjenner noen som synes dinosaurer er noe av det mest spennende man kan fordype seg i så er dette en liten gullgruve. Nesten hver bokstav i alfabetet har fått et oppslag om en dinosaur, et fortidsdyr eller fugl. Boka begynner med A og blir representert med urfuglen Archaeopetryx og heldigvis for leseren står uttalen under navnet altså (ar-ke-åpp-te-riks) slik at man slipper å fomle seg fram med ukjente lyder. På hvert oppslag står det litt om hvert dyr, men helt bak i boka står det flere opplysninger om dyrene og hva vi vet om dem. Boka er illustrert med mer fantasifulle farger enn de vi vanligvis ser i andre bøker om dinosaurer, men fordi vi faktisk ikke helt vet hvordan de så ut, kan dette være en fin innfallsvinkel til å snakke om akkurat det, hva vi vet og hva vi tror.

Det er en fin bok å bla i, for å ta inn alt på en gang kan bli i meste laget, i hvert fall for den som ikke er helfrelst på dinosaurer. For de  som elsker dinosaurer kan det aldri bli for mye, her er det bare å slå seg løs. Det er Vigmostad og Bjørke som har gitt ut boka. Jeg fikk den som leseeksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: