Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ole Mathismoen har skrevet teksten og Tom Schandy er fotografen i denne flotte boka om dyr, fugler og insekter. Boka har fokus på noen av dyrene som utmerker seg ved styrke og fart. Vi får høre om haren som er Norgesmester i løping og en funfact om at den spiser sin egen bæsj. Vi får vite noe om maurens styrke og ikke minst om dens evne til å samarbeide. Myten om at mauren er flittig blir avlivet, men den er altså sterk. Gaupa ser veldig godt i mørket og edderkoppen sin tråd er sterkere enn stål. Det er nitten dobbeltsidige oppslag i boka som forteller litt om dyrene og deres liv. Det er ikke så mye tekst så om man skal fordype seg i noen av dyrene som er presentert bør man nok gå til andre kilder og, men fotografiene er fantastiske og en nytelse å se på.

Boka er en del av en serie som forlaget Vigmostad og Bjørke har valgt å kalle Du verden. Serien har foreløpig bare to titler, men enkle oppdaterte fagbøker kan man nesten ikke få for mange av. Det er et veldig bra initiativ!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: