Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

To svært interessante dager med MANGE foredrag, møter med gamle kjente og noen nye. Det begynte så flott med Erling Dokk Holm  som snakket om folkebiblioteket som samfunnets sekulære katedral og slo til orde for at når skrankene forsvinner så må bibliotekarene få på seg uniform! For mine samarbeidspartnere i Nordhordland ble dette et tema som må utforskes nærmere. Jeg har tenkt litt på om dette er en sak for NBF eller kanskje vi bør søke profesjonell hjelp fra Glamourbibliotekaren som sikkert vil sørge for at kollegaene alltid er in style? Det var riktig nok en røst som sa – det er vel og bra så lenge uniformen er ny og fresh, men hva når den blir utvasket, nuppete og slamsete? – det er da ingen sak, skal det være uniform må det være vår, sommer, høst og vinter kolleksjon! Nye t-skjorter med eller uten kunnskap? Nei, takk!

Men konferansen hadde flere høydepunkt, for eksempel Erik Herngren som snakket om vår næremeste fremtid. Hva husker jeg sånn dagen der på? Det er viktig å danne seg bilder av sin framtid, selv om det jeg kan tenke meg av framtid er en tidsperiode som er svært kort. Skaff deg et mål og «go for it», planer er for i går og idag, mål er for framtiden! Dette var spennende å høre på, men for at det skal bli mer enn en happening må det også tenkes videre på hva det si for meg/oss og hvordan kan dette virkeliggjøres?

Nyopererte May Hansen (SV) la fram noen punkt fra Bibliotekmeldinga og ba om innspill! Skal bli! Dessuten har man lært seg et politisk uttrykk: man vil vurdere å sette igang…. = vi vil gjøre det. Tenk det, Hedda! Hvorfor ikke møte folket, med folkets språk og si: dette vil vi gjøre? Kanskje det ikke er så sikkert at de vil… egentlig? 

Vel, min nærmeste fremtidsplan er nå å finne noe å spise, så ligger det en forelesning og roper på å bli ferdig og jeg hører en klesvask skvulpe … Målet er å ha en strålende helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: