Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Sist helg var jeg i København med noen av NLS deltakerne. Etter å ha lest dansk litteratur i 2009 hadde vi bestemt at en tur til Kongens by skulle avslutte vår danske periode. Vi skulle nyte dagene, kanskje være kulturelle – men først og fremst være «utta skjærs» noen dager. København tilhører mine favoritt byer med sine store plasser, gater med poetiske navn og en historie som både er «vår» og fremmed. Vi bodde på Hotel 27 sentralt i byen, dvs ikke langt fra Råhusplassen og Strøget, et supert hotell! Det var Copenhagen Fashion Week og mange av utstillerne bodde også her. Under frokosten og kveldsbuffeen(!) satt vi med hakaslepp og så mange mennesker med oppsiktsvekkende antrekk vandre forbi bordet, stor underholdning! Men frokosten varte ikke evig og snart var  vi på Strøget. For å gjøre en laaaaang historie kortere, vi brukte 3,5 timer til vi kom til Amagertorg, da var damene sultne og turen gikk til Skindbuksen med danske smørrebrød og øl. Kan jeg si annet enn at dette gjorde oss godt, ga nye krefter til en ny krevende runde i butikker! Litt kultur måtte det være plass til og med billetter til Ulysses von Itacha møtte vi opp på Skuespilhuset til en fantastisk forestilling som fikk oss til både å gapskratte og tenke oss om! Dagen etter var det Lousiana museum for moderne kunst som var målet. Utstillingen Farven i kunsten var en stor opplevelse, velorganisert og med mange kunsthistoriske høydepunkt. Lousiana ligger vakkert til på Humlebæk med utsikt over til Sverige. Atmosfæren er så vennlig og hvert besøk gir meg en sterk opplevelse av å ha vært med på noe viktig og lært noe nytt. Jeg digger dette museet!

Helger tar brått slutt! Før vi hadde snudd oss satt vi på flyet og var klar for landing, Bergen i sikte. I bilen hjem kom opplevelsen av å ha vært borte leeenge, seilende over oss. Det herlige fraværet av hverdagen, men likevel – så vidunderlig å komme hjem! Pakke ut, drikke litt te og finne sin egen seng. Livet er herrrrrlig dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: