Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ja, det sa faktisk landbruksdirektør Ole Bakkebø etter han i førti minutter hadde snakket om Kulturverdiane i landskapet og særlig gått igjennom kravene til å få Subsidierte førsteråd. Hvis noen lurer på hvordan jeg klarte å komme meg inn på et møte der slike ting ble diskutert, så er det så enkelt som at dette var en del av Dialogkonferansen for kultursektoren i kommunene i Hordaland. Jeg var invitert for å snakke om biblioteksamarbeidet i Nordhordland og som den eneste av foredragsholderne stilte jeg uten powerpoint presentasjon! Da det gikk opp for meg at alle andre hadde laget sine fortellinger i ryddige punkt på bildelagte oppslag, ble jeg litt betenkt! Ja, er det slik at fortellingen i seg selv ikke er sterk nok og billedrik nok til at den kan fremføres uten bildefylgje? Er det slik at vi bestandig skal være multimediale? Eller er det slik at en fortelling uten bilder stiller større krav til en ryddig presentasjon for å nå fram til mottakeren og at det derfor er lettere for både den som skal fremføre og de som skal motta at man powerpointer seg fram mot målet? Kanskje det? Jeg tror jeg nådde fram – til noen i hvert fall, en kom til og med bort til meg og sa med et stort smil, jeg skjønt alt du sa!

Men altså dialogkonferanse for kultursektoren, for en glitrende god idé! Å få treffe mennesker som arbeider med kultur, som har planer og idéer og som ønsker at hele feltet skal spille på lag er inspirerende. Jeg som jobber i bibliotek er hellig overbevist om at dette er verdens beste og viktigste jobb! Men hvis jeg kan jobbe sammen med folk som gjerne har et annet ståsted, andre kontakter og kan få meg til å bli bedre er det helt toppers! Det handler vel mest om å være nysgjerrig på hverandre og respektere hverandres forskjelligheter og ikke bare «himle med augene»?

Konferansen foregikk på fagre Voss i det nye kulturhuset og der har de fått et nydelig bibliotek! Finnes ikke misunnelig selvsagt, berre litt, men det er vel lov?

Et par glimt:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: