Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

I sommer har min kjære og jeg kjørt bil til noen av våre ønskesteder. Jeg har alltid ønsket å reise til Skagen i Danmark og selv om jeg har vært mye i dette deilige landet, så kan jeg ikke huske at jeg har vært der. I år ble det virkelig og nytelsen ble desto bedre med fint vær! Jeg har hørt om Den Tilsandete kirke, men det var først i år at jeg fikk sett den, helt utrolig at sanden rett og slett overtok både kirke og kirkegård. Det var i 1795 at folket på stedet ga opp å grave seg inn i kirken hver gang de skulle ha gudstjeneste eller andre kikrelige handlinger og de fikk tillatelse av kongen til å legge ned kirken. Det er bare tårnet som står igjen som et minnesmerke. De av oss som leser nok creepy stories, kan nok tenke seg andre løsninger enn å bruke steinen til andre byggverk. Tenk hvilke skrekkhistorier man kunne pønske ut hvis kirken hadde bare blitt gravd ned i all sin velde. Slik ser det ut nå:

Turen gikk videre til Skagen, men aller først måtte vi til Grenen – der Kattegat og Skagerrak møtes! Jeg hadde jo hørt om at man kan se skillet, men det er faktisk sant! Det var mange som gjorde som oss, vandret i sanden, med skoene i hånden og kjente det halvkalde vannet rundt føttene og tenkte på hvor godt dette gjør for de oppsamlede stresstankene fra i vinter. Møtet med elementene er alltid forunderlig – og slik var det denne gangen og.

Etter Grenen – ja, så ble det Skagen by. Koselig å gå omkring i gatene, se på folkelivet og legge merke til tilbudene. Jeg har tdiligere gjerne besøkt bibliotek i andre byer, men denne ferien ble det bar dette bildet og til og med fra utsiden! Jeg som alltid pleier å gå inn og spørre etter noe helt absurd bare for å se hvordan de tar det… (som regel går det veldig fint!)

Men Skagen har en museumsperle i det vakre Skagens Museum med bilder av de berømte Skagensmalerne. Det var stort å gå igjennom salene, se vakre bilder, få god informasjon og til slutt ende i kafeen og parken med de skjønne rosebuskene.

Rosen heter Maxima Alba – den er skjønn og den dufter vidunderlig!

En kommentar om “Sommerferie er en herlig ting!

  1. astridterese sier:

    Helt enig! Det er deilig med sommerferie!

    For et par år siden tilbrakte også vi ferien i Skagen. det gjorde sterkt inntrykk på meg med Den tilsandede kirke og sandtungen ytterst på halvøya. Det var et nydelig sted å feriere på og jeg er bittelitt misunnelig på deg som nettopp har vært der 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: