Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er feriestemning på biblioteket. Det betyr at svært mange barn bruker timer hos oss. De spiller dataspill, snakker med hverandre, lærer hverandre nye triks på maskinene, leser og slapper noe høylytt av inne på eventyrrommet. De siste dagene er det en liten gjeng med gutter som har slått seg til ved PC-ene og jeg er imponert over hvordan de lærer hverandre nye spill, viser hverandre nye sider på nettet og hjelper hverandre til å finne frem. Det blir av og til litt mye lyd med tanke på at utlånsrommet ikke er så stort og at det skal ha plass for flere aktiviteter og alle slags folk. Jeg tar da gjerne en sving bortom og sier at jeg blir litt sliten av all denne lyden og gutta senker stemmen en stund .- enten fordi de tror at de blir kastet ut eller at de har en viss erfaring med slitne damer og alt de kan finne på. Noen av dem har også vanen med å ta av seg skoene når de kommer inn – og det gjør de faktisk på biblioteket og (se bildet). Jeg lurer litt på hvorfor: er det en vane fra skolen? – noe man gjør hjemme? Kan jeg driste meg til å tro at de føler seg så hjemme på biblioteket at de også tar av seg skoene, slik som de gjør hjemme i sitt eget hus? Det hadde vært stas! Jeg håper det er slik og at det fortsetter også etter sommerferien.

2 kommentarer om “Hjemme på biblioteket.

 1. bentebing sier:

  Det er helt herlig! Så fint at de gjør det hos deg og – det må vel bety at de føler seg hjemme?

  Liker

 2. astridterese sier:

  Sommertiden på biblioteket er nesten den beste tiden av alle. Tempoet blir satt ned, en kan spise lunsj på benken på utsiden, lånerne er mer avslappet og barna fyller biblioteket 🙂
  De tar av seg skorne her og, er det ikke fint? 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: