Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ja, da var januar plutelig over og om mine forsetter om mer trening i 2012 kan man vel si at de har fått seg en liten knekk. Det ble altså ikke to eller tre treningsøkter pr. uke! På den annen side har jeg nok vært i mer aktivitet enn saltimene skulle til si, for her har vi lempet bøker ut av hyller, opp på hyller, skubbet vekk hyller, travet rundt i biblioteket for å legge bøker, CD-er, DVD-er osv på bord og i stabler her og der. Aktivitet skyldes at to kjekke karer fra drift- og vedlikehold meldte seg og sa at nå hadde de tid til å male veggene på biblioteket. Dette har vært etterlyst lenge, så damene heiv seg rundt og lempet bøker for å frigjøre veggene samtidig som vi hadde biblioteket åpnet for folk. Alle som jobber i bibliotek eller med bøker vet jo hvor tungt stoff dette er, men når man har løftet ut og opp ti hyllemeter gange fem og flere av disse var kunstbøker (fint,tykt papir og gør tunge), så merker man at det var noen helt nye muskler som saltreningen ikke har vært borti som pluteslig rørte på seg. Karene holdt på med malingen i en og en halv uke og så ryddet vi en dag til. Nå er biblioteket lyst og fint, veggene har fått fylt igjen alle spikerslag og tida er inne til å tenke ut nye løsninger for oppheng av bilder og sånt.

Tilbake til treningen:  Jeg spurte husbonden om han ville være med å jogge og da sa fyren: Ja, dette har jeg ventet på at du skulle spørre meg om i førti år (ikke vet jeg hvor han har fått dette fra siden vi ikke har kjent hverandre så lenge – kanskje han regner inn deja vu?) – Men åkke som, vi startet friskt og jeg ble anpusten etter 200 meter, så jeg gikk litt og jogget litt og da vi avsluttet kom vi fram til at vi hadde tilbakelagt ca fem km. Det som irriterte meg noe grenseløst, var at husbonden ikke trener, går fra huset til bilen, går i gangene på jobben og løper i trappene, men ellers – ingen fysisk aktivitet i det hele tatt – denne personen jogger lett og elegant ved siden av en pesende og stønnende dame som etter sigende har trent ganske jevnt og trutt.  Ikke ble han støl heller og nesten ikke svett! – er det ikke urettferdig? Det har hittil bare blitt med den ene gangen, men vi prøver nok igjen for det var bedre enn fryktet og jeg var veldig fornøyd med forsøket, tross alt.

Treningen kort oppsumert ble: sju saltreninger, en joggetur ute(!) ca 5 km, boklemping seks dager (ca to timer hver gang)

Februar er i gang , men en kraftig forkjølelse har gjort all trening helt umulig foreløpig, har et håp om at nesdråper, hostesaft, te og mye soving skal gjøre underverker slik at jeg snart er på´an igjen.

2 kommentarer om “Januartrening

 1. bentebing sier:

  Ja, boklemping kan fint brukes. Fire stk kunstbøker løftes fra gulvhøyde, bæres noen meter og løftes over hodet på toppen av neste ledige hylle. Her må det til både kraft, balanse og beregning for å gjennomføre øvelsen, bra for både rygg, mage og lår.

  Liker

 2. Ingalill sier:

  Det er sjokkerende hvor mange veltrente utrente det finnes. Jeg springer på dem stadig vekk. Ute på sin første joggetur – og bare spurter ifra, og jeg som liksom skal være ‘erfaren’?? Er enig i at det er irriterende -)

  Boklemping bør innføres i saltreningen. Sikkert bra for ryggen!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: