Publisert i bibliotekarer

Bibliotekmøtet i Stavanger

Yesss, jeg er en av de heldige som får være med på Bibliotekmøtet 2012 i Stavanger. Åpningen i går var strålende, med vakker musikk.

Kristin Halvorsen  kom ikke, men sendte en statssekretær som snakket utelukkende om skole og litt om skolebibliotek. Dette var imidlertid fort glemt når Vigdis Moe Skarstein snakket og fortalte oss at det digitale ikke lenger er en nyhet! Godt å få det sagt fra en talerstol, dette burde mange politikere og andre ha hørt. Aslak Sira Myhre var hovedtaler og holdt en flott og innsiktsfull tale, hurra for deg Aslak! Han sa – Bibliotek virker fordi kunnskap er viktig. Bibliotekene forvalter tilgang til kunnskap. Bibliotekene er godt utbygd. Bibliotek er gratis. Bibliotekene skal ikke revulosjoneres men reformeres. Litteraturhusene i Norge er bibliotekene og de steder som både har litteraturhus og bibliotek er ingen trussel mot hverandre, tvert imot.  Vi blir et mer klassedelt samfunn i dette samfunnet skal biblioteket virke.

Han snakket også om at bibliotekarer omtaler de som kommer til biblioteket som brukere, han ville kalle dem folk. Jeg fikk da en sterk 70-tallsfølelse – gå ut og tjen folket! Myhre sa det ikke, men jeg tenkte at dette lignet veldig.

(Fotografen beklager kvaliteten på bildene, men Myhre viftet ustanselig med armene… )

I dag går Bibliotekmøtet videre, med NBFs Landsmøte som et nytt høydepunkt, flere staselige diskusjoner kanskje…

Forfatter:

I love to read! Reading makes my small world larger, greater and more wonderfull. I live in Nordhordland near Bergen with my husband.

4 kommentarer om “Bibliotekmøtet i Stavanger

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.