Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Og så var det plutselig over, Bibliotekmøtet 2012. Hva sitter jeg igjen med? Mange hyggelige møter med mennesker, inspirerende seminarer og en vandring i Stavanger by som var et godt avbrekk i tre intense dager.  Jeg tar med med Aslak Sira Myhre sine inspirerende ord om at bibliotek virker! Tre stipendiater fra 1. bibliotekarprogrammet sin presentasjon av deres tanker om bibliotekarens roller og praksis ga meg noen ideer om å se en gang til på hvordan jobben blir utført. Ny teknologi – gir rom for nye samhandlingsmønster, her ble delingskulturen et viktig punkt for meg. Hvordan vise på en enkel måte hva man har fått til og ikke minst vise hvordan andre kan ta del i dette og bruke denne kunnskapen? Da er små intensive seminar som disse en god start. Torsdag var det landsmøte i NBF og her sitter sekretariatet klar til å ta imot hordene:

Landsmøtet gikk sin gang uten de veldige debattene, styret ble valgt og så var hele møtet klar for festmiddag med mye mer. Fredag morgen hørte jeg på Markedføring og merkevarebygging av bibliotek, dette er et tema som jeg stadig har hørt om, som vi som jobber i bibliotek må bli bedre på og vi blir aldri flinke nok og vi må lengre ut på banen og her må noen gjør noen grep. – og jeg får lyst til å skrike: jada! Det som var anderledes denne gangen var understrekingen at dette tar tid. Det er ikke bare å finne seg en logo, det må ligge et manuskript og regi i bunnen før man begynner å handle. For å komme fram til manus må man ha en ide, det tar tid, det krever engasjement og det krever utholdenhet i hele organisasjonen. Det var bra å bli minnet på dette.

Men det er ikke mulig å være i Stavanger uten å lufte seg litt i denne fine byen, så jeg stakk litt av en morgen og dette er litt av det jeg så:Ja, det var altså for tidlig og for kaldt til å gå på utekafè, men tenk til våren!

Her Kielland var oppe, kanskje for å skue etter kapteinen? – han som kom seint, men godt?

Og til slutt: det fine Breiavatnet som gir den travle, travende beboer og turist fred i sjelen med et nydelig vannspeil midt i byen. Takk for denne gangen Stavanger, NBF og alle på Bibliotekmøtet

5 kommentarer om “Etter Bibliotekmøtet

 1. Haha, ja, der ser vi virkelig hardtarbeidende ut! Vi har til og med klart å engasjere Nina fra BIBSYS:) Takk for fint møte!

  Liker

 2. bentebing sier:

  Å, sukk! Megaheldige du!!!

  Liker

 3. astridterese sier:

  Jeg bor rett ved Obrestad fyr… 😀

  Liker

 4. bentebing sier:

  Det var veldig kjekt med Aslak Sira Myhre tale for det ga virkelig ny energi;-). Stavanger ja, og ikke minst landskapet omkring er jeg svært begeistret for. Har vært på seminar både på Utstein kloster og Obrestad fyr og skulle gjerne ha gjentatt dette. Heldige du som bor i nærheten:-)

  Liker

 5. astridterese sier:

  Jeg var ikke på Bibliotekmøtet, men jeg fikk referert Aslak Sira Myhre fra sjefen min og leste om innlegget hans i avisen. Det var inspirerende å høre om at biblioteket har det de trenger og ikke skal forandres fra det som virker 🙂
  Jeg bor ikke så langt fra Stavanger så jeg blir glad for dine fine ord 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: