Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er lett, så lett å bli betatt av vakre forsider på bøker. Denne gangen var det forsiden på Brenda Reid sin bok Huset av støv og drømmer som fikk meg til å ta boken med hjem fra biblioteket. Boken handler om Evande og hennes mann Hugh som er diplomat og bor i Athen.  Da Hugh blir sendt til Kreta for å løse et problem blir Evande med og de bor i det forfalne huset til Hughs familie. Evande som av lokal befolkningen blir kalt Heavenly, forelsker seg helt i huset og folkene i landsbyen og blir igjen når Hugh reiser tilbake til Athen etter at oppdraget er fullført.  Hun blir kjent med Anthi en kvinne på hennes egen alder, men som har levd et totalt anderledes liv og har to døtre som hun elsker og en mann som hun frykter og hater. Boken blir fortalt vekselsvis av Evande og Anthi og selv om jeg har lest en del bøker med dette grepet i det siste så gir det fortsatt en god dynamikk til fortellingen. Evande blir i to tredjedeler av boken kalt Heavenly så jeg fortsetter i bokens ånd;-). Hun bestemmer seg for å pusse opp huset og får anbefalt en av Anthis venner til jobben, han trenger imidlertid hjelp og Kristos som er i følge baksiden av boken kjekk og karismatisk kommer inn i hennes liv, ja også kan man vel tenke seg noe der….  Anthi er bekymret for hvordan naboene og kvinnene i landsbyen vil reagere om de får vite at Heavenly  og Kristos har et forhold og verre blir det når Heavenly blir gravid. Anthi prøver å gi henne naturmedisin å framprovosere en abort, men Heavenly blir bare veldig syk. Andre verdenskrig bryter ut og all kontakt med Athen blir brutt og da også med Hugh. Tyskerne invaderer Kreta og Kristos slutter seg til motstandsbevegelsen. Vi får et lite innblikk i krigens herjinger på Kreta, men det er først og fremst de to kvinnene og deres liv som er romanens kjerne.

Hva skal jeg si? Hadde det ikke vært for framsiden av boka hadde jeg ikke funnet på å lese den, men når det er sagt kan jeg vel også si at : Boka er fort lest og glemt, men skal man ha en avslappende lesestund så er vel ikke dette den verste boka man kan lese.

8 kommentarer om “Huset av støv og drømmer

 1. bentebing sier:

  hei, takk for kommentar! Denne boka gir nok en helt annen opplevelse når en kjenner til gresk øy-liv, men for meg (som aldri har vært i Hellas eller på noen gresk øy) står ikke boka fram som noe spesielt – her er vi heldigvis forskjellige.

  Liker

 2. walther arff sier:

  Syntes denne boka var til dels glimrende og meget spennende. Forfatteren har gode kunnskaper om gresk landsbyliv og historie. For de som er glad i de greske øyer er dette en meget interessant bok. Men det er kanskje viktig å ha kjennskap til gresk kultur/øyliv på forhånd. Da vil man få et helt annet utbytte. Jeg har lest boka flere ganger.

  Liker

 3. bentebing sier:

  Gjør det! Forøvrig var det kjekt å treffe deg på ordentlig:-) Her på Vestlandet er det sol i dag – himmelsk deilig! Ha en strålende helg!

  Liker

 4. bentebing sier:

  Ja, vi er nok offer for utseendets forførelse, men derfor tror jeg det også er viktig å sjekke litt mer før boka får bli med hjem. – slik som du gjør gjennom bokelskere for eksempel.

  Liker

 5. Gråbekka sier:

  Tror jeg plukker opp noe annet da:)

  Ha en god helg:)

  Liker

 6. Erika H sier:

  Har en lignende opplevelse med en bok jeg plukket opp på biblioteket på grunn av omslaget og faktisk leste hele: Rätt inställning till regn (tror ikke den finnes på norsk) av Alexander McCall Smith, forfatteren til Damenes detektivbyrå. Jeg kom til samme konklusjon som deg: Lett glemt! Etter at jeg oppdaget Bokelskere.no har nivået på leste bøker steget, og jeg går etter en liste derfra når jeg drar til biblioteket, men i bokhandler plukker jeg nok fortsatt opp bøker etter omslag.

  Liker

 7. bentebing sier:

  Ja, hehe og sukk!

  Liker

 8. groda1 sier:

  God konklusjon! Den kan brukes på mange bøker

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: