Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er høstferie her på Vestlandet og husbonden nyter uka, mens jeg går på jobb som vanlig, men nyter å få ferdig middag når jeg kommer hjem. I går tok jeg meg i midlertid fri for å få et snev av høstferie og en fridag midt i uka er sjeden vare. Det er lett å få panikk når det dreier seg om fridager, en hel dag (!) hvordan kan den utnyttes best mulig? I går ble det bytur, kunstutstilling og middag – en fin dag! Det regnet selvsagt, men det var innendørs aktiviteter som var planen, så da er det bare å gå fort fra det ene stedet til det andre. I Bergen er det nå en stor utstilling av kinesisk samtidskunst med Ai Wei Wei som hovedattraksjonen.  Han viser 81 kuler i Tårnsalen i Lysverket. Det er et utrolig sterkt uttrykk og lysten til å ta på kulene, prøve å løfte dem og gå mellom dem  er påtrengende, men alle slike forsøk blir slått ned på, så det er bare å holde seg i ytterkanten og ta bilder.Men det er jo mulig å holde kameraet ut over kula og får med seg hele formen – sånn fra oven:

Hele utstillingen heter Real life stories og presenterer flere kinesiske samtidskunstnere. Det er anderledes, tankevekkende og det slår meg hvor vanvittig priviligert jeg er som kan se og oppleve dette, skrive om det jeg ser og opplever uten frykt for liv og frihet.

6 kommentarer om “Å ta seg fri en vanlig onsdag

 1. bentebing sier:

  Fridag sånn midt i uka er absolutt undervurdert, det gjelder bare ikke å få panikk! Utstillingen er fantastisk, sånn er det med den saken!

  Liker

 2. Lise sier:

  Jeg vil ha fri jeg og! Og gå på museum. Hmpf. Ser fint ut.

  Liker

 3. bentebing sier:

  Ja, det var en fin fridag selv om regnet bøtta ned. Utstillingen gjorde et dypt inntrykk for de forskjellige verkene hadde sin historie og symboliserte ulike sider ved det kinesiske samfunnet. Når det samtidig kom fram at verket til Ai Wei Wei måtte smulges ut av Kina blir man litt satt ut med tanke på hvor forskjellige forhold vi lever under.

  Liker

 4. astridterese sier:

  Det hørtes ut som en fin fridag! Jeg jobbet også hele uken men tok med meg kaffe og kjeks til jobb, delte ut bokmerker og prøvde å gjøre dagene litt fine. 🙂
  Den utstillingen skulle jeg veldig gjerne ha sett. Det høres ut som den gjorde inntrykk på deg. Vi har et veldig fint kultursenter her på Jæren med mange flotte utstillinger, og noen ganger kan man nesten bli litt «lost» i bildene 🙂

  Liker

 5. bentebing sier:

  Ja, denne er vel verdt å se! Da jeg gikk fra utstillingen sa jeg til husbonden at denne vil jeg nok se minst en gang til.

  Liker

 6. Melusine sier:

  Jeg skulle nok gått og sett den utstillingen, i forbindelse med mine studier skal jeg ha overvært en utstilling iløpet av høsten – men uansett tenker jeg at denne er verd å få med seg 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: