Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

NoraAschehoug sendte en pakke med bøker og denne gangen var det bildebøker som dukket opp. Irene Marienborg har laget to bøker om Nora, den ene handler om Nora som liker prikker Fine prikker! sier Nora og den andre om regn og alt man kan gjøre da, Det regner! sier Nora. Jeg hadde store planer om å utsette barnebarnet for disse bøkene, men han har bare fokus på Store Maskiner for tiden og hadde ikke tid til Nora i denne omgang. Jeg derimot begynt begeistret på Fine prikker! sier Nora, boka er grei nok, men da jeg leste Det regner, sier Nora ble jeg slått av hvor stor forskjell det kan være på selv de enkleste småbarnsbøker.

I Fine prikker er det Nora som elsker prikker, hun finner dem over alt og der hun ikke finner nok prikker, så maler hun dem på det som måtte være i nærheten. Det er jo morsomt, men små barn vet at når man maler hunden med rosa prikker, ja, da blir det bråk – altså morsommere for den voksne leseren enn for barnet.

I Det regner tar forfatteren et begeistret skritt framover og lever seg inn i hvordan regnet får Nora til å prøve ut regnværets mange gleder. Nora er ute i regnet med støvler, blir hentet inn klissvåt og får på seg regnjakke, regnbukse og sydvest, blir hentet inn klissvåt for å få paraply over hodet og oppdager hvor mye man egentlig kan bruke en paraply til, før hun nok en gang blir hentet inn og må se på regnet inne i en varm stue. I denne boken klarer forfatteren gjennom ord og bilder å formidle gleden over vann og lyder og skape gjenkjennelse på en overbevisende måte.

Jeg kan tenke meg at denne boken vil virke inspirerende på små barn, så kanskje vi ( K og jeg) skal lese den en kveld det ikke regner. Skal Irene Marienborg skrive flere bøker om Nora? Da håper jeg at hun tar mål av seg til å lage den eller de neste like bra som regn-boken og lar de søte prikkene ligge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: