Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

gunDersom jeg stod i en bokhandel eller et bibliotek og skulle velge meg en bok, hadde jeg da valgt Gun Machine, drapskoden av Warren Ellis? Tror ikke det. men når jeg har fått boka tilsendt av Vendetta forlag og pakkingen til juleferien gikk i et grusom tempo, ja da stiller saken seg i et annet lys. Angrer jeg på at jeg tok med boka og leste den? Langt i fra! Dette er faktisk en av de mer spennende og underholdende kriminalromaner jeg har lest på lenge.

Handlingen utspiller seg i New York, politimannen John Tallow mister partneren sin som blir skutt av en naken mann. I samme hus oppdager de en leilighet som er full av gamle våpen og alle er knyttet til uløste mord. Tallow som etter reglene burde hatt permisjon, blir beordret til å ta saken og sammen med to kriminalteknikkere begynner han å nøste i en sak som virker uløselig. Vi møter også Jegeren, mannen som samler våpnene, en tydelig psykotisk person. Han innbiller seg at han delvis befinner seg i det gamle Mannahattan og han må konsentrere seg voldsomt når han skal forholde seg til dagens virkelighet. Målet hans er å lage sin egen wampum for å utrydde de hvite og til det bruker han personer som er høyt oppe i både finans- og politiverdenen. Personer og handlinger knyttes sammen og Tallow oppdager at dette oppdraget får ham til å leve og fungere på en ny måte etter mange år med likegyldighet.

Hva er det som gjør denne boken så spennende? Det er et voldsomt driv, dialogen mellom Tallow og teknikkerne er spenstig og koblingen til urhistorien er interessant. Dette er en bok som burde ha mange lesere, men kanskje tittelen står i veien for å nå de mange? Uansett, denne boka kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: