Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

morke hjerterJeg fikk tilsendt Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde fra Kagge forlag for noen uker siden og fordi leselista var lang – og noen bøker trengte seg fram i rekka, ble den ikke lest før nå. Dette er den første boka for voksne som Hanne Kristin Rohde har skrevet, det er en krim, det handler om prositusjon, mord og trafficing. Hovedpersonen er Wilma Lind, nytilsatt leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, hun er gift og har to barn. Omtrent fra første dag er det klart at hennes overordna gjerne vil holde henne i bånd og lenke og det er noen som lekker viktig informasjon fra sakene til media. Hun har gode medarbeidere, men noen med en motivasjon som ligner den vi kjenner fra amerikanske krimserier – de har noe å hevne. Hun blir selv utsatt for angrep og noen signaliserer at de har full oversikt over henne, mann og barn. Rohde skriver bra, men jeg har en følelse av at hun har et skjelett som hun fyller ut med en historie som ikke fenger meg helt. Det for mange likhetspunkt mellom Wilma Lind og den Hanne Kristin Rohde vi kjenner fra politisaker i Oslo. Hun skriver mye om indre konflikter i Oslo-politiet, men er det krim da? Jeg strevde med å holde interessen oppe, men Rohde skriver bra – og det gjør boka lesbar! Om noen vil lese en krim sett fra en mellomledersståsted så er det en interessant bok, men er man ute etter å bli fanget av stemning, plott og drama bør en lete andre steder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: