Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

hekla myterEli Fossdal Vaage debuterte med denne lyrikksamlingen i 2014. Biblioteka pleier å få lyrikksamlinger i kulturfond ordningen og vi greier oss som regel med det. Denne samlingen derimot hadde vi mange spørsmål etter, venteliste og utålmodige lånere slik at vi endte opp med å kjøpe inn et ekstra eksemplar. Jeg ble veldig nysgjerrig på denne boka, hva har Vaage å melde som får folk til å lese og snakke om diktene hennes?

Temaet er kvinner og kvinneliv, formødre og forfatteren sine egne refleksjoner over livet som kvinne. Jeg lurte litt på om hun var inspirert av Ruth Lillegraven sitt prosjekt Urd, men hun har sin helt egen stemme og et annet utgangspunkt. Mens Urd er en «roman» er Hekla myter dikt med en felles tematikk, hvor de ulike seksjonene er knyttet sammen, mens enkelte dikt står fint for seg selv. Det er vakkert, det er visuelt og boka kom med på Bokbloggprisen sin langliste i dag! Jeg håper den får et stort publikum for det fortjener den!

3 kommentarer om “Hekla myter

 1. bentebing sier:

  Ja, denne er på mange måter mer mangfoldig. Hun har formødrene med, men og sine egne reflesjoner og det gir flere innfallsvinkler. Takk for kommentar!

  Liker

 2. Ingalill sier:

  Jeg synes denne var kjempefin. Enda finere enn Urd, tror jeg.
  Liker disse formødrene -)

  Liker

 3. Tine sier:

  På mitt bibliotek lå den heldigvis klar til meg, så nå gleder jeg meg til å lese den 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: