Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

paradisplaneten_002

En av mange fordeler ved å ha et fast tilholdsted når man er utaskjærs er at vennlige sjeler legger igjen bøker. Det kommer godt med når det viser seg at JEG HAR TATT MED FOR FÅ BØKER!!!

En av bøkene jeg fant var Jørgen Brekke: Pardisplaneten fra 2016. Jeg liker godt det Jørgen Brekke skriver, men det ble litt i meste laget for meg denne gangen. Vi møter igjen kriminaletterforsker Odd Singsaker og hans kone Felicia Stone. De har vært i Canada påbesøk hos hennes far , Singsaker er sykemeldt og skal ta det med ro, men det skjer jo ikke. Da de reiste til Canada fikk de i gave en gammel bok av deres felles venn bibliotekaren Siri Holm. De stoppet i London og fikk den vurdert i et antikvariat og fant ut at denne boken egentlig hørte hjemme på et forskningsbibliotek eller museum(!). Så de bestemte seg for å levere boken tilbake til Siri og be henne innlemme den i Gunnerusbiblioteket.

Når de kommer hjem blir Singsaker raskt innvolvert i en drapssak der en mann og hans sønn er brutalt myrdet. Mannen er halshugd og hodet hans ligger på Olav Trygvason-statuen. Siri får boken tilbake og lever den til en kollega som finner ut at i denne boken har Francis Bacon på mystisk vis fått inn hemmelige formler på hvordan man kan forutsi økonomiske og politiske svingninger i samfunnet. Det står et hemmelig brorskap bak og de er ikke skvetne  når det gjelder å straffe dem som går utover sine fullmakter. Det skjer flere mord og Singsaker reiser til London for å undersøker videre bokens opphav og personene knyttet til denne. Heldigvis for Singsaker følger Siri etter fordi hun føler et visst ansvar for å ha rotet sine venner inn i hendelser omkring boken hun ga dem.

Jeg synes nok at det ble mange personer, luftige teorier og eventyrlige hendelser denne gangen. Siri Holm som gravid taekwondo-utøver var jo oppfriskende, om noe usannsynlig, men ellers har hun med sitt nærvær løftet bibliotekarstanden i litteraturen fra «gråmus» til «fargerik og vilter». Det setter gamle bibliotekarer pris på! Liker du eventyrlige konspirasjonsteorier? Da kan denne anbefales!

 

2 kommentarer om “Paradis-planeten

  1. bentebing sier:

    Absolutt Tine! Takk for kommentar😀

    Liker

  2. Tine sier:

    Eventyrlig det er sant, men god underholdning og «tidtrøyte» når man er utaskjærs 🙂 Fortsatt god helg Bente!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: