Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jessica Fellowes står bak denne boka som er den første i en serie kalt Mitford-mordene. På baksiden av boken står det «…Perfekt lesning for alle som liker Masie Dobbs, Downton Abbey og Agatha Christie» . Altså helt perfekt for meg! Boken er utgitt i serien Lesetid fra Gyldendal og da flere av bøkene er av den lettere sjangeren, ja da vet man hva man har i vente.

Det er i grunnen ganske deilig å synke ned i sofaen og lese en underholdende bok som ikke krever så mye av meg som leser, og samtidig er så spennende at jeg ikke kjeder meg. Jeg tror jeg lett kan bli hekta … .

I denne boka er det Louisa Cannon som er hovedpersonen og som drømmer om å slippe unna fattigdommen og det vanskelig livet hun og moren lever. Året er 1919 og første verdenskrig er nettopp slutt. Sykepleieren Florence Shore setter seg på toget for å komme til en venninne som bor i St. Leonards-on- Sea. Florence kommer aldri fram, hun blir funnet myrdet og en av jernbanepolitiets menn, Guy Sullivan blir involvert i saken. Louisa har søkt jobb som barnepike hos en rik familie på landet, hun venter på svar og oppdager tilfeldig at onkelen har tatt brevet. Louisa´s onkel Steven er stadig på jakt etter penger og han prøver å lære Louisa opp til å bli lommetyv. Han vil også utnytte henne på andre måter og det er under et slikt oppdrag Louisa møter Guy og han hjelper henne til å rømme fra onkelen og komme avsted til intervjuet til barnepike jobben. Hun får jobben hos familien Mitford og blir spesielt gode venner med datteren Nancy. Hun er 16 år og snart klar for å debutere, hun er full av romantiske forestillinger og blir dypt forelsket i Roland en litt fjern venn av familien. Saken om den drepte sykepleieren blir henlagt, men Guy klarer ikke å slippe den for her er det ting som skurrer. Han får hjelp av Louisa, for hun føler at det er noe med Roland, er han virkelig interessert i Nancy og er han den han sier han er? Etterforskningen blir langt mer innviklet og konsekvensene for dem, hver på sin måte, blir mer dramatisk enn de tenkte da de startet.

Dette er en lett lest og koselig roman, mordet er av det pyntelige slaget og dramaet er ikke slik at pulsen øker noe særlig. Miljøbeskrivelsen er fin og språket glir greit. Har du lyst på en liten flik Downton Abby-følelse, så prøv denne romanen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: