Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Alle som lengter etter en ny bok om Harry Potter kan nå glede seg over å lese Ingenlund, Morrigans forbannelse. Det er den første boka i en serie om den hemmelige byen Ingenlund, skrevet av Jessica Townsend. Hovedpersonen i denne boka er Morrigan Kråkh, et såkalt forbannet barn. Hun vet at hun sammen med alle de andre forbannede barna skal dø når hun fyller 11 år. Hun bor sammen med faren, stemoren og bestemoren i et stort hus. Faren har en prominent stilling i republikken Store Ulvmark og er mer opptatt av det enn av forholdet til datteren. I byen Sjakkelfoss er det slik at 11 år gamle barn får tilbud om opplæring av kjente personer, den såkalte Buddagen. De forbannede barna får selvsagt ikke det tilbudet, men nå skjer det at Morrigan får to tilbud, det er uhørt både fordi ingen får flere enn ett og dessuten er hun forbannet. Morrigan er svært usikker på hva dette betyr, for hun har hele sitt liv fått høre at hun ikke skal bli eldre enn 11 år. Hun vet at hun ikke kan ta imot tilbudene, men de er gode å tenke på. Natten før geburtsdagen blir et brev stukket under døren hennes, det er en invitasjon fra Jupiter Nord i Det vunderlige selskap som igjen tilbyr henne fadderskap. Under brevet og kontrakten står det: Gjør deg klar. Geburtsdagen kommer og med den kommer og Jupiter Nord og henter Morrigan under svært dramatiske omstendigheter. På veien blir de forfulgt av Røyk-og -skygge-jegerne, men de kommer seg trygt inn i Ingenlund og Morrigan blir installert i Jupiter Nord sitt hotell Devkalion. Det er et merkelig hotell med tilsvarende  merkelig stab, men Morrigan finner seg godt til rette. Hun blir introdusert til livet i Ingenlund og hun får etterhvert vite hva som kreves for å bli tatt opp som medlem i Det Vunderlige Selskapet. Hun får en god venn i Hagbart og hun får noen skumle overraskelser både gjennom opptaksprøvene og ikke minst hvem som står bak den andre invitasjonen som hun også fikk.

Det er en fantastisk historie! Det er akkurat så magisk, rart, spennende og oppslukende som man kan ønske seg en bok av dette slaget. Det er første bok i serien om Ingenlund og nå håper jeg at oversetteren jobber på spreng slik at vi som er hekta kan endelig få lese bok nummer to. Som sagt, Potter-fans kan glede seg til denne serien. Boka er anbefalt fra 10 år og oppover.

2 kommentarer om “Ingenlund – Morrigans forbannelse

 1. bentebing sier:

  Ja, les denne! Jeg ble oppmerksom på den fordi sønnen min (på 32!) spurte om jeg hadde lest den, da ble mor nysgjerrig vettu! Kjekt at du liker layouten på bloggen, tusen takk!

  Liker

 2. Ingalill sier:

  Selvfølgelig skal jeg lese. Kanskje begynner jeg allerede i kveld.
  Hmm, gikk inn på storytyel for å laste ned, fikk et ekstra puff med omtalen din, men ser nå at de bare har den på svensk. Kunne sverget på at engelskversjonen også lå der. Da blir det ikke i kveld, men ihvertfall ikke om lenge…..
  (veldig fint nytt layout forresten)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: