Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Nora Brech har laget flere spektakulære bildebøker og dette er en ny. Hvem vil komme i bursdagen min? er en leken og enkel bildebok om isbjørnen Ida som reiser verden rundt og inviterer fugler og dyr til bursdagen sin på Nordpolen. Alle sier ja og Ida får en stor og flott bursdag.

Det er lekent, det er lett og det er uproblematisk, slik vi gjerne vil at det skal være for alle som feirer bursdagen sin. Ja, eller er det så uproblematisk, for Ida vil invitere vennene sin på Nordpolen, men der er det tilsynelatende helt stille. Er alle borte? Aner vi et lite miljøbudskap her? Helt flott synes jeg.

Ida må altså reise land og strand rundt til mange ukjente landskap og invitere dyr og fugler hun aldri har møtt før til dagen sin. Ida har ingen fordommer og alle er hjertelig velkommen og hjertelig til stede. Det er lite direkte spenning i fortellingen og den glir nesten litt for enkelt av sted, men her kan leser og medleser selv skape spenning ved å fordype seg i detaljerte bilder og se godt etter hvem det er som kommer og om de faktisk sier JA.

Illustrasjonene veksler mellom de detaljerte oppslagene der Ida leter etter mulige gjester og de store flatene der bare Ida sin luftballong svever over tomme sider. Det er dristig og forfriskende gjort. Teksten er svært enkel og det er bildene som bærer fortellingen, men for noen bilder… så delikate både i form og farge. Boka er utgitt av Aschehoug. Jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: