Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Adele Lærum Duus og Elisabeth Moseng har laget flere bøker om farfar og farmor Lærum på Voss. Denne gangen er det en fortelling om den gang kong Olav overnattet hos dem da det skulle være Norgesmesterskap på ski på Voss. Farmor forteller og jeg tenker meg det er Adele som sitter og lytter og fantaserer videre på hva som skjedde. Farmor forteller om forberedelser av både hus og mat og alt som skulle til. Hun forteller om kongen som trengte å få stoppet en strømpe, om mesterskapet, medaljeutdelingen og brannen på hotel Fleicher under festmiddagen. Det er fasinerende og de som har sett Adele i aksjon i hennes eget teater kan levende forestille seg begivenhetene.

Elisabeth Moseng lager som alltid illustrasjoner som er karakteristiske og som legger en ekstra dimensjon til fortellingen. Man kan faktisk lære litt historie av både denne boka og andre bøker Duus og Moseng har laget fra livet på doktorgården på Voss.

2 kommentarer om “Farmors kongehus

  1. bentebing sier:

    Ja, denne forfatteren har mange kjekke bøker som er fine å formidle både til mange og få. Jeg liker godt de naivistiske illustrasjonene og måten illustratøren bruker hele flaten på. Du får prøve å komme på en forestilling ved neste anledning. Dette er moro for store og små 🙂 Takk for kommentar!

    Liker

  2. Tine sier:

    Denne har jeg også lest, og likte den veldig godt. Så at hun skulle ha fortellerteater i Bergen, men kom meg dessverre ikke avgårde.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: