Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg har lest flere bøker av Fred Vargas og hennes helt Jean Baptiste Adamsberg. Bøkene har en så sterk miljøbeskrivelse at det aldri er noen tvil om at vi er i Frankrike det meste av tiden. Her er det ingen raske lunsjer, det er rikelig vin og samtaler som både dreier seg om sakene han og teamet hans arbeider med og andre viktige forhold i livet. Denne boken Eremittedderkoppen starter med et mord der en kvinne har blitt kjørt ned av elskeren, ser det ut som. Under arbeidet med denne saken får Adamsberg høre om en eldre mann som har dødd av et bitt fra en eremittedderkopp. Det er ikke underlig at eldre menn dør, men så dør det en til av det samme og ikke lenge etter enda en. Adamsberg blir nysgjerrig og føler, mer enn han kan vite at det ligger noe mer enn tilfeldigheter bak her. Han oppsøker en ekspert på edderkopper og mens han venter på eksperten kommer han i kontakt med en eldre dame som skal overlevere en eremittedderkopp til eksperten. De prater sammen og presenterer seg for hverandre, damen heter Irène Royer og vet mye om edderkopper, særlig eremittedderkoppene. Adamsberg vil etterforske dødsfallene til disse gamle mennene, men teamet hans er sterkt imot dette, særlig Danglard, mannen som er en av hans beste venner. Det danner seg to fløyer i etterforskningsteamet og spenningen mellom medarbeiderne stiger. Danglard truer med å gå til øverste overordnede for å få stoppet etterforskningen, men dette blir avverget. Adamsberg og de nærmeste medarbeiderne avslører misbruk av barn på en internatskole, voksne som ikke vil se hva som foregår og en brutal gjeng gutter som fikk herje fritt.

Det er spennende og velskrevet. Her er det ikke mye blod og gørr, men heller spenning på det mellommenneskelige plan. Vi får kjennskap til kvinner som lot seg mure inne av religiøse grunner og vi får ta del i mange måltider, noe som innimellom førte meg på leting etter noe å spise. Jeg tror dette er den beste boka jeg har lest av Vargas, anbefales! Andre som har skrevet om boka er Tine og Bjørn

2 kommentarer om “Eremittedderkoppen

  1. bentebing sier:

    Takk skal du ha! Jo, jeg synes Adamsberg er en interessant type og som jeg skriver, dette er virkelig den beste til nå. Hva mener du? Takk for kommentar!

    Liker

  2. Tine sier:

    Flott omtale, blir så glad hver gang jeg ser noen har hatt selskap av herr Adamsberg 🙂 Takk for lenke!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: