Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Vegard Markhus er forfatter og illustratør bak Det runde problemet.  Denne boka handler om Robert. Han føler at han mangler noe. Han hører ikke, han ser ikke og det meste er bare rot. Kanskje det hjelper hvis han rydder litt? Mens han gjør det finner en han en rar og rund ting. Han rydder klær og sokker, men hvor skal han rydde den runde tingen? Den runde tingen har små hull med noe flytende inni, den har bust, kan det være en kost? Det er ikke en kost, men kan det være en ball? Han sparker til ballen, men det var absolutt ikke en ball! Robert blir lei seg, men så kjenner han en hånd på skulderen. Det er sikkert naboen som er lei av å få ikke-baller inn på eiendommen sin. Naboen har funnet noe han tror er Robert sitt. Han henter limet og Robert kjenner hvordan det kiler på halsen og så går det endelig opp for Robert hva han har manglet.

Bøkene til Markhus er sære, spesielle og jeg undrer meg stadig over at de har en så sterk appell til leserne, for noen av temaene er litt smågroteske. Han klarer uansett å fange leseren med sine absurde tegninger og hendinger. Han utnytter på en snedig måte bladvendingens magi både i denne og andre bøker og det er alltid en varm og lun humor i bakgrunnen. Det er store illustrasjoner og stor tydelig tegnet tekst på nynorsk (hurra), slik at en ganske fersk leser skal kunne lese denne selv og kanskje ha en medleser til å undre seg over alt som skjer. Boka er utgitt av Aschehoug. Jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: