Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Forfatteren Vanessa Montfort har skrevet denne romanen om fem kvinner i Madrid. Romanen er med i serien Lesetid og som flere av disse er den absolutt lesverdig på en rolig sommerdag. Marina er enke etter Oscar, mannen hennes gjennom tjue år. Hun har mistet helt grepet på seg selv og tilværelsen, for alt har handlet om Oscar og hans behov. Ved livets slutt har hun lovet Oscar å seile båten hans Peter Pan til Afrika og spre asken hans der. Marina har aldri hatt ansvar for noe som helst, hun har satt seg godt tilrette i passasjersetet og der har hun blitt, til hun nå er alene og må klare seg selv. Hun får jobb hos den eksentriske Olivia i blomsterbutikken «Englehagen» og der møter hun kvinnene Aurora som maler og er i et forhold til en mann som snylter på henne, Gala som leter etter kjærlighet, Casandra som ikke tørr slippe mennesker innpå seg og Victoria som har mann og barn som hele tiden krever at hun organiserer livet for dem. De blir kjent med hverandre, hjelper hverandre til å ta tak i livene sine og våge å gjøre ting de drømmer om men ikke helt tørr. For hver enkelt av dem blir det en oppvåkning til et mer bevisst liv med egne valg og en erkjennelse av at de er sterkere med en heiagjeng i bakgrunnen. I løpet av månedene de er sammen skjer det en utvikling hos hver enkelt av dem. Marina våger å legge ut på seilturen, være kaptein på egen skute hele veien fram og kjenne at hun lykkes. Olivia er fungerer som et slags orakel for disse kvinnene, hun er den eldste og forteller svært lite om livet sitt. Butikken hun driver ligger på en del av en gammel kirkegård og mange kommer innom for å se og oppleve atmosfæren her. Blant de som kommer innom er forfatteren og en av forfatterens venner som har blurbet på forsiden av boken. Det kunne forfatteren ha spart seg!

Lettlest bok som ikke setter de store sporene, men helt ok en feriedag. Jeg lånte boka på biblioteket.

2 kommentarer om “Kvinner som kjøper blomster

  1. bentebing sier:

    Ja, jeg ble ikke så grepet av denne og var flere ganger inne på tanken å ikke lese den ferdig, men jeg gjorde nå det da… Takk for kommentar😀

    Liker

  2. Hørte på resten av lydboken i dag og jeg må innrømme at jeg spolte forbi et par timer bare for å bli ferdig men da hadde jeg holdt på med den lenge. Sitter vel med litt samme oppfatning som deg, en helt grei leseopplevelse der og da men ikke noe som setter særlig spor av seg. Av og til er det helt greit.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: