Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Før skoleferien tok helt av fikk jeg en stor pakke fra Ena forlag (hurra!) i pakken var det diverse bildebøker og en av dem var Marihønas bok om biller og edderkopper av Jan-Kåre Øien. For meg som har en mann som er biolog og barnebarn som er super interessert i biller og smådyr så var dette en fest å lese. Boka forteller om biller og edderkopper som vi finner i nærmiljøet. Det er en beskrivelse av utseende og levemåte (som ble godkjent av biologen) og ikke minst er det vist i antall cm hvor stor dyret faktisk er. Hver bille har et dobbeltoppslag der navnet på billen kommer øverst og under en humoristisk tegning av den i en eller annen aktivitet. På den andre siden er beskrivelsen og en autentisk tegning av billen, med størrelsesangivelse. Det er lett å lese for et barn som kan det, for de som trenger en medleser er teksten interessant og lærerik slik at en voksen også kan få med litt ny kunnskap. Boken har et lite format, noe som betyr at den er lett å putte i sekken, strandvesken eller annet bæreredskap når man skal ut på tur. Det finnes mange bøker for barn om små kryp i naturen, men denne var ekstra kjekk å lese.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: