Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Lengslenes labyrint er skrevet av María Duenas en spansk forfatter som jeg nå har lest tre bøker av. Alle har kvinner som hovedpersoner og alle har en sterk tilknytning til Spania og spanske forhold, selv om hovedhandlingen ikke forgår der. Hovedpersonen i denne romanen er Blanca Perea. Hun underviser på et universitet i Madrid, hun er gift og har to voksne sønner. Da hun traff mannen sin var det han som hadde kommet lengst i studiene, så hun satte sine studier på vent og tok ansvar for hus og hjem, og etterhvert de to sønnene som kom. Etter at sønnene vokste til fullførte hun sine studier og ble universitetslærer. Så en dag forteller mannen at han har forelsket seg i en yngre kvinne og det kommer fram at de skal ha barn. Blanca vil rømme, komme seg vekk fra alt som minner om livet hun hadde. Hun får et stipend fra en stiftelse til et universitet i California der hun skal organisere arkivet til Andrés Fontana som døde for tredve år siden. Hun er ikke så opptatt av jobben, bare hun kommer seg vekk! Hun blir litt motvillig fasinert av Fontana og hans liv og oppdager at her finnes det dokumenter helt fra Fontana kom til USA fra Spania og ikke minst finnes det nærmest en etterforskning etter en gammel misjonsstasjon som det idag ikke finnes spor av, eller gjør det det? Nær universitetet ligger et naturområde som betydde mye for Fontana og de som bor i byen, men nå skal det bygges ut til store protester fra både studenter og fastboende. Det haster med å finne dokumenter som viser historien til området, men finner de disse i tide? Hun møter David Carter som viser stor interesse for arbeidet hennes og de blir gode venner, men er han bare en venn? Blanca blir konfrontert med valgene hun har gjort i livet og må finne måter å leve med dem på.

Vi får tilbakeblikk fra livet til Andrés Fontanero og David Carter gjennom flere kapitler og dette gir disse to en større dybde slik at de ikke bare blir bipersoner. På mange måter er kapitlene om David Carter kanskje vel så fasinerende som hovedpersonens gjøren og laden. Boken er lettlest og interessant fordi den gir et bilde av et gammelt Spania og et innblikk i det gamle California da spanjoler og mexikanere slo seg ned i landet. Trenger du en bok på rundt 500 sider, ja da kan du gjerne lese denne. Jeg lånte boka på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: