Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er Hege Østmo-Sæter Olsnes som har laget denne bildeboka. Boka handler om Rot og Bjørne som er bestevenner, men veldig forskjellige personligheter. Rot er livlig og full av tiltakslyst, mens Bjørne er rolig, ettertenksom og litt beskjeden. Når Rot får en ide setter han igang og det med stor intensitet. Nå vil han tegne, han elsker å tegne! Rot tegner veldig fort, så fort at han plutselig har brukt opp alle arkene, men det gjør ingenting for han fortsetter å tegne på veggene. Bjørne vil også tegne, men alle arkene er brukt opp Bjørne finner ut at han kan tegne på baksiden av arkene Rot har brukt. Han prøver å holde blyanten riktig og han tegner nøyaktig og forsiktig. Dette liker ikke Rot! Da blir det knuffing og grining. Rot tegner på Bjørne – da tegner Bjørne på Rot. De tegner overalt på hverandre, så blir de venner igjen.

Det er en kort liten historie om de to vennene, men det er mye læring her bl.a. om å dele med andre, hvor lurt er det å tegne på veggen egentlig? Man kan krangle og man kan bli venner igjen. Illustrasjonene er holdt i duse farger og det er Rot og Bjørne som er i fokus uten så mye miljø omkring dem. Dette gjør det enkelt å holde fokus på hovedpersonene, men kanskje ikke så spennende for den voksne leseren. Boka passer for de yngste barna. Dette er første bok i en serie om de to vennene. Boka er gitt ut av Aschehoug, jeg lånte den på bibliotket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: