Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Levi Henriksen er en erfaren forfatter med flere bøker bak seg. Vinter på savannen har han skrevet i samarbeid med datteren Leah som debuterer med denne boka. Boka er skrevet på oppdrag fra Ena forlag og jeg fikk boka som leseeksemplar fra forlaget.

Boka handler om Eleanor som nettopp har mistet moren sin. Hun har en stefar, Dag som hun prøver å ignorere så godt det lar seg gjøre. Eleanor sørger intenst over moren, det har først og fremst alltid vært de to, men Dag kom inn i livet deres og Eleanor har aldri brydd seg om å bli ordentlig kjent med ham. Hun har en kjempegod venn Moses som hun klarer å bli uvenner med og hun takler ikke skolen med det stigma som hun nå har fått : «hun-som-har-mistet-moren-sin-stakkar». Hun gjør virkelig dumme ting, men det er ingen rundt henne som setter foten ned. Moren har ordnet det slik at Eleanor og Dag skal reise til Kenya på safari. Hun bestemte dette før hun døde og de reiser for å oppfylle hennes ønske. Avstanden mellom dem er stor og Eleanor gjør ikke så mange forsøk på å nærme seg Dag eller se på hans forsøk på tilnærming med vennlige øyne. De kommer til Kenya og får et innblikk i en levemåte som er helt ukjent for dem og de får en grunndig innføring i dyrelivet og miljøutfordringene i denne delen av verden. Eleanor er svært opptatt av disse temaene og leser mye om dem, samtidig ser hun at de ulike livsvilkårene fører til ulike valg i Afrika og i Norge. Hun treffer Stefan en tysk gutt som også er med på safarien, de snakker sammen og finner på et vis tonen, men det er Stefan som får henne i virkelig trøbbel.

Eleanor er en jente med mye energi og entusiasme. Hun blir stanset opp av morens død og må orientere seg på nytt til et liv sammen med stefaren Dag. Gjennom  kronglete hendelser kommer de nærmere hverandre og begge har vokst litt når boka slutter.

Det er spennende når far og datter skriver bok sammen og gjør opplevelse og erfaringer til et delt prosjekt. Jeg synes de kommer godt fra dette og leverer en interessant og god ungdomsbok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: