Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Max Estes står bak denne fantastiske boken om en svært ambisiøs banan og dens vei til å kuppe månens plass på himmelhvelvingen. Bananen vi her snakker om er ikke fornøyd med å ende på et fruktfat, nei han vil ha plassen til månen! Han har holdt øye med månen og nå har han bestemt seg! Han møter en katt og ber han om hjelp til å komme opp til månen. Katten stiller et betimelig spørsmål, men bananen vet å svare for seg. Han forteller katten en hemmelighet og dermed får han hjelp. Han kommer seg på en kjerre som kjører opp mot fjellet, men på veien blir han snappet opp av en måke. Han ber måken om hjelp, men måken slipper han ned og han ender i havet. Han duver forbi både båter og sjøgress til han til slutt møter en hval som gir ham en ordentlig dytt! Kommer bananen opp til månen? Da må du lese boka og fryde deg over bananens argumentasjon for hvorfor han bør være på himmelen og ikke den gamle månen.

De som har lest tidligere bøker av Max Estes vet at han lager bøker av høy kunstnerisk kvalitet, de er gjennomførte, har en humoristisk vri noen ganger og er ganske enkelt utrolig elegante. Denne er ikke noe unntak! Her er noe å hente både for barnet og medleser. Dette er godt gjort – med så enkle setninger, men med en underligende tekst som fikk ihvertfall meg til å le. Ingen er for gammel til å lese bildebøker! Denne kan godt leses mange ganger.

Takk til Ena forlag for denne herlige boken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: