Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Dette er tredje bok om kriminaletterforskeren Alexandra Cupidi av William Shaw. De som har lest de forrige bøkene vil kjenne igjen miljøet på politistasjonen, Alex sin assistent Jill Ferriter og sjefen hennes McAdam. William South politimannen hun arresterte i den første boken Fuglekikkeren er ferdig med soningen og både hun og datteren Zoe venter på at han skal ta kontakt igjen. Boken starter med to gutter Tap og Sloth. De kommer fra ressursfattige hjem, begge med enslige mødre og de bor i et fattig strøk. Taps mor drikker og ruser seg, mens Sloths mor er sykepleier, men sliter med å få endene til å møtes. De stjeler en bag med to mobiltelefoner i. Den ene er en billig telefon, mens den andre er en dyr Iphone. De tar kontakt med Taps «onkel» og ber ham selge Iphonen for dem. Da de får vite at han er drept, blir de vettskremte og stikker av. De prøver å gjemme seg, de er sultne og stjeler fra en butikk, men de blir hele tiden forfulgt av mannen de stjal mobilen fra.

På Turnergalleriet for moderne kunst blir det oppdaget en avkuttet arm i et av de utstilte verkene. Det er vakten Ross Clough som blir oppmerksom på en merkelig lukt og selv om han er på prøve og nettopp har dummet seg ut ved å gå fra plassen sin, melder han fra om dette. Saken blir meldt til politiet og Alex drar ut for å undersøke nærmere. Hun leter helt i blinde, for hvem tilhørte armen og er eieren av armen fortsatt i live? Det er vanskelig å få gehør for å behandle saken som et mord og særlig fordi kunstverket armen ble funnet i tilhører en stiftelse som er eid av Evert Miller en meget rik mann og hans kone Astrid, tidligere modell-ikon. Alex har i tillegg utfordringer med datteren Zoe som nå har sluttet med fuglekikking og heller befinner seg på ulike nettforum og er lite meddelsom overfor moren. Assisitenten til Alex Jill Ferriter har drukket seg full og har gått til sengs med en kollega, noe hun angrer veldig på. Hun husker ingenting og når hun forteller Alex om dette, lurer Alex på om dette egentlig handler om voldtekt. Ferriter bønnfaller henne om å la saken ligge, og hun gir foreløpig etter. Tap og Sloth føler seg forfulgt og det har de god grunn til, for Tap ringer til moren for å si ifra hvor han er. Da kommer mannen som jager dem, på sporet av dem igen og jakten fortsetter. Alex graver videre i letingen etter eieren av armen. Hun snakker ekteparet Miller og prøver å finne ut hva de skjuler både for henne og hverandre. Ross Clough er kunstner og lager skisser av alt han ser og observerer. Ferriter synes han er kreepy, mens Alex prøver å la være å la seg påvirke, for kanskje det er slik at han har sett noen sammenhenger de ikke har fått med seg?

Det er en uhyre spennende roman! Shaw skriver om folk og landskap på en slik måte at du blir fanget inn av stemningen både mellom personene og miljøet de ferdes i. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: