Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er Camilla Bøksle og Silje Camilla Hellesen som står bak bildeboken Ellen Banan. Det er høst og kaldt ute, mamma, Milla og Lillebror hører lyder og finner en katt utenfor huset. Han får komme inn og få melk, mat og varme. Barna vil at han skal bo hos dem, men mamma sier kanskje noen eier ham og må få beskjed. De lager en plakat og henger opp, men ingen kommer – heldigvis. Lillebror vil at katten skal hete Banan, men Milla vil at den skal hete Ellen. Mamma bestemmer at katten skal hete Ellen Banan. Det synes barna er helt flott. Ellen Banan er ute om natten og kommer inn om morgenen. Det gjør han i flere måneder,  men en morgen kommer han ikke hjem og de må ut å lete. Etter flere dager ser endelig Lillebror den oransje halen til Ellen Banan, men da går den inn i huset til en gammel dame og hun kaller ham Sussi! Milla og Lillebror er lei seg, men pappa sier at katter må få bestemme hvor de vil bo. Milla finner ut at neste dag vil hun besøke den gamle damen.

Det er en fin historie om gleden ved å ha et dyr, om enn for en kort stund. Jeg synes nok at forfatteren ikke helt klarer å formidle tilknytning og glede ved å ha katten i huset og at tapet over katten kan fikses så rasjonelt – nei, den kjøper jeg ikke. Det kan jo være en vinn-vinn situasjon med Millas løsning : gå på besøk til en gammel dame og få anledning til å klappe katten… Jeg synes dette ble for enkelt. Silje Camilla Hellesen står for illustrasjonene og lager en stor, flott og varm katt, helt herlig! Boken er gitt ut av SolumBokvennen. Jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: