Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Seint høsten 2019  fikk jeg et lese-eksemplar av boka Livsfarlig leksikon fra Ena forlag.   Jeg hadde vel ikke tenkt at det skulle ta så lang tid å få lest denne, men nå er det gjort og det var ganske så frydefullt. Dette er en flott, interessant og lærerik bok. For det første er boka nydelig utstyrt med framhevede bilder på forsiden, inni gir fargen på papiret et gammelt preg og jeg elsker innholdsfortegnelsen, ryddig og vakker. Det ser ut for meg som det er lagt stor vekt på utstyr og detaljer omkring presentasjonen og det i seg selv hever lesegleden.

Hvert dyr får et dobbelt oppslag med en detaljert tegning av dyret på den ene siden og en tekst på den andre siden der vi får vite når dyret levde, hvor det ble funnet og hvor stor kunne den bli. I en liten boks nederst på siden får vi vite hvorfor den var livsfarlig. Her er det mye informasjon og kunnskap å hente. Blant annet blir Smilodon fatalis omtalt og her får vi vite at mange tror at den heter sabeltanntiger, men det riktige navnet er sabeltannkatt. Litt stor katt altså på 1,2 meter og en vekt på 400 kilo… På noen av oppslagene stiller forfatterne interessante spørsmål til leseren slik at han eller hun kan ha noe å fundere på – og det er et stort pluss spør du meg.

De som står bak boka er Jørn H. Hurum, Torstein Helleve og Esther van Hulsen, tilsammen har de gjort fortidshistorien levende, interessant og etterrettelig gjennom denne boken. Jeg tipper at alle som er interessert i paleontologi og særlig fortidsdyr kommer til å kaste seg over denne boken. Anbefales!

2 kommentarer om “Livsfarlig leksikon

  1. bentebing sier:

    Den er super! Niåringen kastet seg over boka😉 Takk for kommentar!

    Liker

  2. astridterese sier:

    Denne hørtes veldig bra ut. Jeg skal notere den bak øret 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: